Sa šestog protesta u Vranju poručeno da će nezadovoljan narod pobediti

VRANJE

Ispred Gradske apoteke na glavnom šetalištu u Vranju šesti put je održan protest „1 od 5 miliona – Vranje bez straha“ koji je organizovan zbog nezadovoljstva sadašnjom vlašću na svim nivoima.

Protest je, kao i prethodnih pet počeo nešto posle 18 časova.

Okupljenim građanima kojih je ovog puta bilo više nego prošlog petka, kada je padala kiša, obratili su se Miloš Rakonjac iz Asocijacije slobodnih odbornika, Rada Trajković, predsednica Evropskog pokreta za KIM i Srđan Milivojević, diplomirani inženjer poljoprivrede iz Kruševca.

„Mojoj deci ne želim da neka „obećana zemlja“ bude Nemačka, Norveška ili Amerika, već Srbija. Ovde sam zbog nade da svi mi zajedno možemo da skinemo sa narodne grbače Aleksandra Vučića koji uništava našu i budućnost naše dece. Sedam godina nas laže preko svojih tabloida, parama svih nas kupuje televizije po Srbiji, svake godine nam obećava bolji život“, rekao je Rakonjac koji se građanima Vranja prvi obratio.

Izneo je podatak da se u Čačku, odakle dolazi, za poslednjih deset dana dogodila tri samoubistva mladih ljudi. Svake godine u Srbiji se dogodi 1.000 samoubistava, u zemlji za koju kažu da je došlo zlatno doba. Možda za njih, ali ne i za mlade koji kažu da neće ostati u Srbiji, za malinare koji čupaju svoje zasade, za seljake, obespravljne radnike, za sve ugrožene u ovom društvu.

Govorio je i o Kosovu.

„Nećemo progutati razgraničenje, nećamo se odreći dobrovoljno svoje teritorije. Odricanjem Kosova odričemo se našeg identiteta“, rekao je Rakonjac.

„Znamo da oni koji su ih doveli na vlast 2012. godine i koji su im čestitali pobedu dva sata pre zatvaranja birališta dali rok da ispune ono što su obećali. Znamo da oni zato ćute na sav kriminal, bezakonje i medijsku cenzuru. Ali mi ne smemo ćutati, ne smemo se predati, mi idemo do kraja, nas je ipak više“ zaključio je Rakonjac.

Na protestu u Vranju je govorila i predsednica Evropskog pokreta za KiM Rada Trajković koja je rekla da ovaj narod koji se okuplja nije onaj koji se dovozi autobusima i kojima se kupuju sendviči.

„ Ovo je narod koji želi demokratku i poštenu Srbiju. I već svi zajedno, odneli smo jednu pobedu nad Vučićem.Već smo prepoznati i kod međunarodne zajednice. Moramo pokazati svetu sa kakvim zlom mi se suočavamo“.

Ona je vladajući režim nazvala „zločinačkim“.

„S pravom kažem zločinački zato što nam je ubijen Oliver Ivanović sa 6 metaka u leđa, a jedan od onih koji su osumnjičeni izabran je za predsednika Fudbalskog saveza Kosova i Metohije“, rekla je  Trajkovićeva.

Duboko verujem da ćemo pobediti nastavila je ona.

„Dolazim iz Gračanice gde je narod uplašen od njegove politike, uplašen od novih seoba, praveći dil sa Hašimom Tačijem, sa čovekom koji se nalazi prvi na listi optuženih za trgovinu organima. Pokušava da ga abolira od odgovornosti za zločine nad Srbima. Ali nećemo dati. Svi zajedno borićemo se za ovu našu Srbiju“,  rekla je Trajkovićeva i poručila da su vojska i žandarmerija uz narod.

Ona je najavila veliko okupljanje u Beogradu.

Srđan Milivojević je imao izuzetno emotivan govor u kome je podsetio na sve ono što su obećavali od 2012. godine, a što aktuelna vlast nije ostvarila. Sedam godina narod trpi. Sve ima rok trajanja pa i ova vlast rekao je on.

„Ovde se ne radi o borbi za vlast, već za slobodu“. Milivojević je naveo da „za sedam godina Vučićeve vlasti narod na jugu Srbije nije dobio ništa i pozvao predsednika da na belom papiru napiše šta je to uradio. Papir će ostati prazan jer nije uradio ništa, rekao je Milivojević.

On je govorio i o ljudima koji su na čelu pojedinih opština, a to nezaslužuju, poput predsednika opštine Brus, o kupljenim diplomama i doktoratima, poseti bolnici u kojoj su teško obolela deca bez maske na licu u vreme kad su zbog gripa posete zabranjen.

Na protestu građani su skandirali „gotov je, gotov je“, „izdaja, izdaja“, „lopovi, lopovi“.

Milivojević je na kraju pozvao okupljene da krenu u protesnu šetnju i da se sledećeg petka okupe u još većem broju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare