Sa prvim prolećnim danima počelo ozelenjavanje školskih i dvorišta u vrtićima

NIŠ

Dvorišta škola i vrtića koji se nalaze na teritoriji Gradske opštine Medijana dobijaju sa prvim prolećnim danima novi izgled. Počelo je njihovo ozelenjavanje, a  za sada je  zasađeno preko 100 mladih stabala četinara. Nove sadnice su zasađene i u dvorištu  vrtića “Maslačak“ kao  i  u dvorištu Osnovna škola “Ćele Kula”.                

„Akcija je pokrenuta kako bi mališani u vrtićima i đaci u školama boravili u zdravijoj ali svakako i lepšoj sredini, a takvo okruženje imaće još jedan, edukativni zadatak“, kažu u GO Medijana koja je pokretač ove akcije.

                      Zasađeno je blizu 180 sadnica ukrasnih četinara, kako bi sredina u kojoj borave najmlađi bila što zdravija i urednija. Na ovaj način pruža im se prilika i za sticanje prvih znanja u oblasti ekologije i zaštite životne sredine, dodaju iz Opštine.

                    Dvorišta su  ozelenjena i uređena u saradnji sa Rotarakt klubom “Niš – Konstantin veliki“ i Udruženjem građana “Čuvamo prirodu“.

                   Ranijim projektima Gradske opštine Medijana i udruženja građana više zelenila dobilo je dvorište Osnovne škole „Sveti Sava“, i više vrtića niške „Pčelice“. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare