Sa krova, preko terase do dece, stigli Deda Mrazovi sa 32 novogodišnja paketića

Pripadnici Gorske službe spasavanja preobučeni u Deda Mrazove, sa džakovima punih poklona, u petak, su organizovali akciju podele novogodišnjih paketića mališanima koji se nalaze na lečenju u Službi pedijatrije Opšte bolnice Zdravstvenog centra Vranje.

Ovu prelepu i interesantnu akciju realizovali su spuštanjem sa krova uz pomoć konopaca na terase zgrade Dečjeg odeljenja i tako deci dostavili 32 novogodišnja paketića.

Novogodišnje poklone su dobila i deca koja su došla na pregled, kao i dve devojčice koje su u pratnji roditelja došle da vide kako to Deda Mrazovi nose i dele poklone.

„Lečenje se uvek pamti po nečem ružnom. Međutim, ova deca koja su danas u bolnici upamtiće ovaj dan po lepom gestu i susretu sa Deda Mrazem. Ovo je vrlo značajno za nas i  zahvalni smo Gorskoj službi“, rekla je dr Nataša Stojiljković upravnica Opšte Bolnice Zdravstvenog centra u Vranju.

Pored Vranja slične akcije koje su za cilj imale da obraduju decu, koja dane uoči Nove godine provode u bolnici, sprovedene su i u Nišu, Aleksincu, Prokuplju i Leskovcu. Uoči novogodišnjih praznika na ovaj način na jugu Srbije, do sada paketiće je dobilo 350 mališana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare