Sa konkursa Ministarstva kulture stigle knjige za decu

LEBANE

Ministarstvo za kulturu i informisanje Srbije sprovelo je konkurs zahvaljujući kome je gradska biblioteka “Branko Radičević” u Lebanu dobila knjige za decu.

Neki od naslova su: “Moj deka je bio trešnja”, “Od čitanja se raste”, “Leto kada sam naučila da letim”, “O mačkama, notama i bubama”, “Mitovi, knjige i legende iz celog sveta”, “Naši velikani nauke” i drugi.

“Konkurs je sproveden sa ciljem da sadržinski kvalitetna i posebno vredna izdanja dođu do korisnika, ne osporavajući potrebu biblioteka da fond popunjavaju i popularnim naslovima. Komisija je u tom kontekstu istakla da je značajno da se kroz otkup unapređuju bibliotečki fondovi publikacija od posebnog značaja za kulturu”, navedeno je u saopštenju.

Konkurs za otkup knjiga je od samog početka tekao turbulentno, raspisan sa zakašnjenjem, a kasnije i poništen kako bi se sazvala nova komisija. Ministarstvo je rešilo da formira novu komisiju za otkup, zbog mogućeg sukoba interesa članova prethodne. Zbog takve situacije, reagovala su udruženja i izdavači. Pred sam početak ovogodišnjeg Sajma knjiga, Ministarstvo je završilo celu proceduru i prekratilo neizvesnost i brigu izdavača povodom otkupa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare