Sa aerodroma ,,Morava“ u Kraljevu leti se trenutno ka jednoj destinaciji – Istanbulu

KRALJEVO

Trenutno se sa aerodroma ,,Morava“ leti ka jednoj destinaciji – Istanbulu , dok su tokom leta bile tri destinacije. Kroz ovaj aerodrom je do oktobra meseca prošlo 11.000 putnika, što je apsolutni rekord od njegovog otvaranja.

„Tamo postoji dosta potencijala koji još uvek nije u funkciji. Tri destinacije su rađene tokom leta, a sada, tokom zime, samo jedna, ka Istanbuku. Postoji određeni broj biznis i medicinskih letova koji se tamo realizuju, ali svakako da postoji dobar potencijal u tom delu tržišta ka razvoju. Sa nadležnim Ministarstvom saobraćaja,  građevinarstva i infrastrukture radimo na razvoju tog aerodroma. Bilo je odrešenih problema koji su povezani sa eksproprijacijom zemljišta i za autoput i za aerodrom ali se nadamo da je to iza nas i da ćemo moći da idemo dalje“, kaže Mihajlo Zdravković, direktor JP „Aerodromi Srbije“.

Zdravković dodadaje da  je u planu proširenje platforme i izgradnja nove piste , kako bi se stvorili uslovi za nove avio kompanije koje bi letele sa ovog aerodroma.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare