,,Ruzmarin” zapevao u Vlasotincu

,VLASOTINCE

Kakva bi to bila kulturna vlasotinačka manifestacija ,,Leto u Vlasotincu” a da u goste ne dođu i zapevaju, prve komšije, izvanredni pevači iz leskovačkog gradskog hora ,,Ruzmarin” koji su u dvorištu Kulturnog centra u Vlasotincu imali svoj koncert u uvodnim danima vlasotinačke kulturne manifestacije koje se održava ponovo, posle jednogodišnje apsstinencije zbog Kovida – 19.

Članovi Gradskog hora „Ruzmarin“ dolaze iz komšijskog Leskovca, i kako sami kažu, hor okuplja članove od 20 do 70 godina što prestavlja neverovatan muzički spoj mladosti i iskustva. „Ruzmarin“ postoji skoro četiri decenije, tačnije 38 godina.

Na svom repertoaru ima starogradsku i starosrpsku, a neguje i duhovnu muziku.

Svoj nastup pred brojnom vlasotinačkom publikom, koja se uželela dobre stare muzike, članovi gradskog hora ,,Ruzmarin” začinili su izvanrednim muziciranjem i pod dirigentskom palicom profesora Tomislava Đorđevića, uz instrumentalnu pratnju Vladice Dimitrijevića i Dejana Đurića.

Prvi put pred vlasotinačkom publikom je izvedena heruvimska pesma iz liturgije Svetog Jovana Zlatoustog, delo Stevana Stojanovića Mokranjca, na kome je hor dugo i predano radio. Pesma „Ružo rumena“ izvedena je u potpuno novom aranžmanu dirigenta Tomislava Đorđevića. -Tradicionalno imamo dobru i dugu saradnju sa Kulturnim centrom u Vlasotincu i rado ovde već godinama nastupamo.

Doći ćemo kada god nas budete pozvali, i kada se zaželite naše muzike – rekao je Dragan Cakić, predsednik hora, koji je od strane direktora vlasotinačkog Kulturnog centra, Branislava Katića primio zahvalnicu za dugogodišnju i uspešnu saradnju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare