Ružić se nada proslavi mature

BEOGRAD

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić očekuje da će na današnjoj sednici Krizni štabi preporučiti odobrenje za održavanje maturskih proslava i da će to obradovati i roditelje i decu koja se već spremaju za maturske večeri.

On je u Jutarnjem dnevniku RTS naglasio je da je svakako zdravlje na prvom mestu, ali da je sveobuhvatna imunizacija doprinela da se može razgovarati o prolsvi maturskih večeri jer su to važni dani  “u životima i malih i velikih maturanata” i da je vreme da se ta odluka konačno donese, a matura bude proslavljena protekne u nekim institucionalizovanim okvirima.

Ružić je ocenio da je bolje tako organizovati mature, nego što deca već prave proslave bez znanja nastavnika ili roditelja.

“Veoma je važno da na jedan odgovoran način tome pristupimo i da se to održi onako kako je i predviđeno”, poručio je Ružić.

Govoreći o polaganju prijemnog ispita krajem juna, Ružić je najavio da će testovi biti lakši, kao i da će biti odraz onih obrazovnih sadržaja koji su prenošeni u procesu sticanja znanja u vanrednim okolnostima pandemije, kao i da će biti lakši nego u nekim regularnim uslovima.

“Sama struktura testova je takva da će biti mnogo više nego ranije onih pitanja na zaokruživanje i u tom smislu je lakše. Uvek je intencija da završni testovi budu lakši od probnih završnih testova koji su održani 9. i 10. aprila”, naveo je Ružić.

On je apelovao da roditelji ne podižu tenziji već da deci omoguće da relaksirano dočekaju i rade testove.

“Bilo je sasvim dovoljno vremena, mislim da nema razloga niti za tremu niti za nervozu”, naglasio je Ružić.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare