Ruski ambasador u Vranju

VRANJE

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin, u okviru posete Vranju, susreo se sa rukovodstvom grada na čelu sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem

Na prijemu koji je tim povodom organizovan gradonačelnik je upoznao ambasadora sa istorijatom Vranja i funkcionisanjem lokalne samouprave, kao i prioritetima u radu.

,,Jedan od najbitnijih zadataka je uređenje Industrijske zone, privlačenje investitora i otvaranje novih radnih mesta. Geostrateški položaj Vranja je izuzetan i pruža vrlo povoljne uslove za poslovanje kompanija”, istakao je gradonačelnik.

Vranje Cepurin 2 Vranje Cepurin 1 Vranje Cepurin 3

Na prijemu je bilo reči i o razvoju poljoprivrede, i mogućnostima uspostavljanja saradnje na tom polju, a kako je Vranje potpisnik Sanktpetersburške deklaracije i o otvaranje jednog ruskog odeljenja. Ambasador Čepurin je obišao Narodni muzej u Vranju, susreo se sa vladikom Eparhije vranjske Pahomijem i zajedno sa predstavnicima Grada i Kompanije ,, RDI International“ položio cveće na spomenik Kubansko-kozačke brigade u selu Korbevac.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare