Rusi ,,pobegli,, iz Vranja

VRANJE

Fabrika nameštaja „Spilit“ koja je u Vranju počela da radi pre dve godine prestala je sa proizvodnjom. Vlasnik ove ruske fabrike, Aleksandar Komarovproteklog vikenda je napustio grad pod Pržarom. Pre toga je iz pogona odneo proizvodne mašine i bez posla ostavio 300 radnika.

Niko ne zna šta se zapravo zbiva, ni radnici, ni šefovi u proizvodnji, ni gradsko rukovodstvo, jer kako kažu, ništa nije ukazivalo da će do toga doći.

Radnici nisu dva meseca primili platu i sada su kako su neki izjavili do daljnjeg na odmoru.

Gradski većnik zadužen za privreedu Nebojša Zupančić izjavio je medijima da je vlast u Vranju iznenađena jer pre toga do njih nisu stigle  ikakve informacije da će investitor otići.

A inevestitor kad je došao u Vranje najavio je privredni bum. Na početku je zaposlio 130 radnika, da bi za koju godinu taj broj iznosio 1.000 zaposlenih. Fabriku je otvorio u zakupljenim pogonima vranjskog „Jumka“ koje ovaj nekadašnji tekstilni gigant nije koristio. U pitanju je 8.000 kvadratnih metara.

U planu je bilo da se fabrikapreseli u Industrijsku zonu u Bunuševcu, gde je prema najavama trebalo da izgradiproizvodne hale od 30.000 kvadrata.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare