Dveri: ,,Uredjivanje parka,, i stvarne potrebe ljudi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Povodom najave početka izgradnje osporavanog i dugo godina obećavanog gradskog trga na mestu današnjeg gradskog parka, želimo da ukažemo i ovoj vlasti i svakome ko će u narednom periodu upravljati gradskim budžetom, odnosno novcem svih nas, da u gradu koji je pri samom dnu gradova Srbije po visini zarade, a na samom vrhu po stepenu siromaštva, jednostavno mora da postoji nešto što normalna društva zovu prioritet, ssopštio je danas Pokret Dveri.

,,S tim u vezi, pitamo aktuelnu vlast, da li zaista veruje da je izgradnja trga pokazatelj dolaska nekog novog zlatnog doba Leskovca? Da li je nešto ovako potrebno gradu i to baš na tom mestu, jer je postojeći gradski park i ovakav predivan i predstavlja simbol grada i jedno je od retkih mesta u Leskovcu koje se posetiocima ureže u dugo i prijatno sećanje? Da li je zaista moguće da  jedan trg zaustavi dramatično smanjenje broja stanovnika i sveprisutnu bežaniju mladih i školovanih? U trenutku kada ulazimo u anale, jer je naš Dom zdravlja na pragu odlaska u stečaj, čime je pravo građana na besplatno lečenje ugroženo, samo po sebi se nameće pitanje, da li je ova sredstva bilo moguće drugačije utrošiti? Prosto je nezamislivo, da u gradu i okolini poznatoj po paprici i ostalom povrću, po marketima i pijacama dominira uvezeno povrće iz Albanije, pa stoga pitamo, da li su ova sredstva mogla biti preusmerena na razvoj poljoprivrede i ostanak mladih na selu, koje nam i onako propada?

To što se izmešta spomenik Tomi Zdravkoviću, koji je proslavio ovaj kraj, a sam spomenik je postao neizbežan turistički detalj, na neko drugo, manje vidljivo mesto, govori o nedostatku smisla za promociju onih koji vode grad, ali i o ogromnoj količini sujete koja se ne može sakriti, jer svi znamo ko je i za čiji je mandat spomenik podignut.

Naravno da postoji još mnogo načina kako su navedena sredstva mogla biti utrošena, ali je i apsolutno jasno da je nakon tri godine vlasti, a pred ulazak u neku novu predizbornu trku, potrebno nešto što će skrenuti pažnju i „pokriti“ sva ona loša činjenja, ali i nečinjenja iz prethodnog perioda, pa makar bilo i nešto ovog tipa što osim novih zaduženja neće doneti nikakvu dugoročnu korist građanima Leskovca,,, navodi se u saopštenju Dveri.

2
Ostavite komentar

avatar
2 Tema komentara
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
2 Autor komentara
RaleDivna Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Rale
Gost
Rale

Ljudi koji ništa nisu uradili za naš grad kritikuju izgradnju trga. Kada budete nešto napravili u gradu tada ćete se kvalifikovati da kritikujete one koji grade u Leskovcu, koji rekonstruiše ulice, menjaju vodovodnu mrežu posle 4, 5 decenije… A vi biste samo da kritikujete ili možda mislite da nikada ništa ne treba da se uradi.

Divna
Gost
Divna

Nigde, nikada i nista Vi iz Dveri niste napravili i uradili, a usudjujete se da komentarisete i kritikujete, Leskovac je grad koji se razvija, grad u kome se na sve strane nesto gradi, pa i trg koji ce biti izgradjen i bice ponos svih nas koji volimo Leskovac.