Rusi opet u leskovačkoj bolnici

LESKOVAC

Tim ruskih eksperata koji u Srbiji boravi kako bi pomogao zbog epidemiološke situacije danas je posetio Leskovac, objavlejno je na zvaničnom sajtu grada Leskovca.

” Lekari su obišli Opštu bolnicu, Dom zdravlja i Zdravstvenu stanicu broj 3 koja trenutno funkcioniše kao COVID ambulanta.

Sa menadžmentom bolnice i Doma zdravlja Rusi su razgovarali o broju obolelih na teritoriji grada Leskovca i Jablaničkog okruga, o stanju pacijenata, merama koje se preduzimaju radi sprečavanja širenja korona virusa i o načinu na koji će oni pomoći. Podsetimo, ruski stručnjaci su Leskovac prvi put posetili početkom ove nedelje i tada je rečeno da će se njihova pomoć pre svega sastojati iz dezinfekcije zdravstvenih ustanova, snabdevanja medicinskom i zaštitnom opremom, tehnikom ali i neposrednog pružanja medicinske pomoći obolelima od virusa korona.

Direktor leskovačke bolnice Nebojša Dimitrijević je danas istakao kako će pomoć ruskih stručnjaka biti veoma značajna u toku priprema ustanove za COVID centar Jablaničkog i Pčinjskog okruga”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ponosni građanin
Ponosni građanin
4 godine pre

Dok se ova bolnica pripremi za Korona centar, će prođe pandemija.

Bojana
Bojana
4 godine pre

Dok se vi sastavite, ovaj ukinu vadredno stanje. Ce prodje korona.

Zoki
Zoki
4 godine pre

Menadzment. Kako glupa rec!!!