RUŠENJE KAMENOREZAČKE RADNJE ODLOŽENO

LESKOVAC

Rušenje  kamenorezačke radnje  , čiji je vlasnik Zoran Nikolić, na trasi  Koridora 10 kod Grdelice, zakazano za danas odloženo je do daljnjega.

P6090457 P6090468 P6090474P6090496

Uz prisustvo jakih snaga policije i predstavnika Koridora 10, Puteva Srbije  i nadležnih gradskih organa iz Leskovca, postupak eksproprijacije, tj ulazak  gradjevinskih mašina  u plac na kome se decenijama unazad nalazi kamenorezačka radnja, trebao je da bude izveden  iako vlasnik, Zoran Nikolić, nije pristao na ponudjenu  cenu od 26 miliona dinara.

„Ovu radnju je napravio  moj otac, ja sam je nasledio od njega“, rekao je za JUGpress  Nikolić.

„Problem je u tome što  korisnik eksproprijacije nije završio  sa veštačenjem. Ja sam tražio da izvrše dopunska veštačenja ali oni to nisu uradili.  Predmet je predat sudu, u pitanju je vanparnični postupak i ja ne znam kada će on da bude završen, “ dodao  je Nikolić.

Objašnjava da mu je, za objekte, mašine i plac, ponudjeno dvadeset šest miliona dinara.

„Ja kažem, ne treba mi ni dinar para, tražim samo  da presele objekte  na drrugo mesto, da ih dislociraju. Ili da mi, po članu 16, daju  poslovni objekat  u zamenu za ovaj.  Pre toga, po zakonu, ne mogu da udju u posed“, objašnjava  Nikolić.

Kaže i da  će tužiti   „Puteve Srbije“  ako mu budu srušili deo objekta na nezakonit način.

„Bez tog dela objekta mi ne možemo da radimo“, objašnjava Nikolić.

U mašine je, kaže, uložio više od 500.000 evra.

„Oprema koju imam je nemačka, sofisticirana i sam  vrh u svetu. Mašine rade non stop, bez nadzora radnika“ .

„Dve mašine su preko 500.000 evra. Montirali su ih nemački stručnjaci.“, rekao je  Nikolić.

„Ako danas krenu da ruše, uništiće mi sve. Ja ne razumem ovu zemlju  zašto to radi na ovakav način. Čak su raspisali i tender za demontažu mašina, niko se nije javio.  Sada nalaze neke njihove podizvodjače  da uklone mašine a da li će te mašuine sutra da rade ili ne, njih nije briga. I opet me teraju da ih tužim. Guraju me u jedan  dugačak sudski proses“ , kaže Nikolić i objašnjava da je samo jedna od te dve mašine teška  petnaest  tona.

Za uklanjanje mašina danas su bili pozvani grčka firma „terna“ i podizvodjač, preduzeće „Srbija put“.

Ubrzo, radnici „Terne“ , koje je , tako su nam rekli, angažovalo preduzeće „Koridori Srbije“ su se povukli a privatna firma  „Srbija put“ nije bila spremna da udje u posao uklanjanja mašina dok ne dobije  napismeno  ko će snositi odgovornost ako mašine  i mermerne ploče budu oštećene.

Radnici  leskovačke „Elektrodistribucije „ su , u medjuvremenu,  na objektu čije rušenje nije planirano, isključili struju a  ovoj kamenorezačkoj radnji je isključena i voda kojom ih snabdeva leskovački „Vodovod“ .

Niklić kaže da  nisu dobili nikakva obaveštenja od nadlešžnih javnih preduzeća da će im struja i voda biti isključene  i da račune uredno izmiruju.

On upozorava i da je , isljučenjem struje, izazvan kvar na mašini „koji će neko morati da plati“. Sa uklanjanjem mašina se nije saglasio ni veštak, koji je bio na licu mesta.

Meštani Grdelice, koji su bili sve vreme prisutni na auto-putu Beograd- Skoplje, pored koga se nalazi

kamenorezačka radnja, su nam rekli da se postavlja pitanje ko to za proteklih pet godina nije hteo da reši  problem oko dislokacije ove radnje i  da bi bilo „katastrofa“ ako oštete mašine  jer bi , sem   štete vlasniku , to uticalo i na dalje angažovanje radnika koji rade u ovoj radnji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare