Rupe ne mogu da “krpe” van radnog vremena?

LESKOVAC-VLASOTINCE

Prosto je nemoguće istog dana ,,otvoriti” i ,, zatvoriti” sve obrađene rupe, tako da određene grupe naših radnika, poštujući sve postulate odgovornog izvođača radova, i van radnog vremena posle podne i u toku noći imaju obavezu i obilaze sva ta mesta gde su postavljene određene bezbednosne signalizacije, sve u cilju da bezbednost na putu i ulici gde se izvode radovi bude maksimalna, tvrdi direktorka AB Kop iz Vlasotinca Dušica Jović.

Ova firma je dobila posao u aprilu ove godine na izvođenju radova na održavanju ulica, opštinskih i pojedinih nekategorisanih puteva na teritoriji grada Leskovca u letnjem periodu za 2020.godinu.

Ugovor je potpisan na četrdeset miliona dinara.

Povod za razgovor je, zapravo, rupa na nepreglednoj krivini kod Trga Mrako Crni u Podvorcu a koju su radnici ove firme ostavili da čeka sutrašnji dan.

Vlasotinačka firma ,,AB KOP”, je privatno porodično preduzeća, , kažu da su već stekli renome ozbiljne i odgovorne firme koja zna i ume da poslove uradi na kvalitetan način uz to maksimalno poštujući zadate rokove.

 • Na osnovu ugovora, zaključenim između Naručioca, grada Leskovca zavodni br. 930/20-III-12 od 02.04.2020.godine i Perice Jović, preduzetnik, AB KOP iz Vlasotinca, zaveden pod brojem 84/20 od 02.04.2020.godine, angažovani smo na izvođenju radova na održavanju ulica, opštinskih i pojedinih nekategorisanih puteva na teritoriji grada Leskovca u letnjem periodu za 2020.godinu. Za sada se radovi odvijaju predviđenom dinamikom, uz poštovanje svih mera bezbednosti u ovo, ne baš, srećno vreme korone virusa. Bezbednost i zdravlje naših radnika, kao i sama bezbednost mesta gde se izvode radovi su prioritet svih prioriteta , kaže za JUGpress Dušica Jović, direktor vlasotinačke firme AB KOP.
 • JUGpress: Koje su to mere kojih se morate pridržavati u toku izvođenja određenih poslova na terenu ?
 • Prilikom izvođenja radova u ovom slučaju, pridržavamo se Naloga za izvođenje radova, dobijenog od strane stručne službe JP Urbanizam i izgradnja Leskovac, kada maksimalno obraćamo pažnju na bezbednost učesnika u saobraćaju, postavljanjem adekvatne saobraćajne signalizacije i postavljanjem vertiklane barijere, takozvane ,,zebre”.
  JUGpress: Koji je to sled radnji kada je u pitanju krpljenje udarnih rupa ?
 • Kada su pitanju radovi na krpljenju udarnih rupa, po tehnologiji izvođenja radova, neophodno je najpre opsecanje udarne rupe, čišćenje oštećenog asfalta i druge nečistoće, prskanje bitumenskom emulzijom i krpljenje asfaltnom mešavinom AB 11. To su sve radnje za koje je potrebno neko vreme da bi se uradile kako je to previđeno samim projektom.
  JUGpress: Na raskrnici ulice Marka Crnog u Leskovcu, nedavno, kamerom smo zabeležili ostavljenu iskopanu rupu na nepreglednoj krivini ?
 • Kamera je zabeležila ono što je bilo na samom terenu, i tu nema šta da se prigovori. Ali, prosto je nemoguće istog dana ,,otvoriti” i ,, zatvoriti” sve obrađene rupe, tako da određene grupe naših radnika, poštujući sve postulate odgovornog izvođača radova, i van radnog vremena posle podne i u toku noći imaju obavezu i obilaze sva ta mesta gde su postavljene određene bezbednosne signalizacije, sve u cilju da bezbednost na putu i ulici gde se izvode radovi bude maksimalna. Ali, znate ima i neodgovornih, koji, nažalost, ponekad obaraju svu tu signalizaciju i tako dovode učesnike u saobraćaju u nezgodnu situaciju da naprave eventualno neku nezgodu. Zbog toga apelujemo i molimo, da se postavljene signalizacije na lokacijama u saobraćaju gde se izvode radovi ne diraju i ne obaraju, a još i manje da se sklanjaju sa mesta gde su zbog neophodne bezbednosti i sigurnosti, za sve učesnike u saobraćaju i postavljene.
  JUGpress: Kakvu saradnju imate sa leskovačkom saobraćajnom policijom kada su u pitanju u toku još nezavršeni radovi kako na ulicama tako i po pitanju nekategorisanih puteva ?
 • Saradnja je zaista na visokom nivou, sve u cilju da se preduprede neke stvari da eventualno ne bi došlo do nekih problema. Na njihove eventualne neke primedbe, mi ekspresno intervenišemo i obeležavamo potrebne deonice, bez obzira na činjenicu da li je to naša obaveza ili nije. Tako smo npr. 6.jula dobili poziv od strane saobraćajne policije da popunimo rupu, i kada smo izašli na teren na licu mesta utvrdili smo da nije rupa, već slivna rešetka koja je bila puna vodom, kada smo i postavili vertikalnu barijeru.
  “Naša je molba građanima je da imaju puno razumevanja i strpljenja kada su u pitanju pojedini radovi na određenim saobraćajnicama. Ne mogu se svi poslovi završiti brzo i za jedan dan, jer i sama tehnologija materijala i predviđeno vreme radova samim projektom zahteva određeni vremenski period. Naša firma kao izvođač radova poštuje sve predviđene norme propisane određenim zakonima, a uz to, u ovo vreme, posebno vodimo, da kažem još jednom i o zdravlju naših radnika i svih ostalih koji rade na gradilištima gde naša firma obavlja poslove. U isto vreme, molim sve građane i građanke, da nam se obrate i odmah nas obaveste ako ima nekih problema na lokacijama gde izvodimo radove. Odmah i bez oklevanja poslaćemo našu službu da licu mesta interveniše i dovede stanje u bezbednosnim okvirima i zakona o saobraćaju”, navodi Jović .
Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Komsija
Komsija
3 godine pre

Ta rupa i dalje postoji, doduse manja nego na ovoj slici. Upravo tu se nalazi i pesacki prelaz, prolazi puno peska, dece…Mnogi vozaci u tu Vlajkovu ulecu kao sumanuti.

Mile
Mile
3 godine pre

Ma lepo je ova predstavnica firme govorila. Ali, ja sam video baš ovu rupu u podvorcu. Bila je dugo neurađena, a to znači da im niko nije dao nalog da je zakrpe. Mnogo vozača je udarilo kolima, točkovima u nju, ali je izazivala i opasnost od sudara jer su vozači, u nameri da je izbegnu, naglo u krivini previše išli u levo, često preko središne linije.
A posebna priča je to što šahta posle intervencije nije ravna, nije u nivou puta. Zar je to toliko teško da se uradi, da se ista poravna. Kod nas, u Leskovcu, mislim da nema šahte koja je korektno urađena. Ili viri ili je u rupi na putu, i to odmah posle popravke, a ima ih i mnogo koje bi trebalo da se poprave ali ih niko ne “primećuje”. Jadni vozači, u nameri da sačuvaju svoje automobile, voze slalom ulicom, što vrlo često bude opasno. Prepreke su rupe, zakrpe, šahte, pa onda biciklisti, pešaci, …
Zašto nama, vozačima, uzimaju tolike pare za registraciju automobila kad vozimo po ovakvim putevima? Radi li neko uopšte u toj direkciji? Zar je toliko teško da se izađe na teren, da se skrene pažnja da posle popravke udarne rupe put treba da postane ravan, a i da tako ostane malo duži vremenski period.
Mislim da imamo nedopustivo loše puteve. A zašto je to tako, prosudite sami.

ajde brze to
ajde brze to
3 godine pre

Nije tacno. Sve to moze odmah. Licno je Novica izjavio kako drugi mnogo kasne i da sve moze brze i on bi brze. Pa sto sad ne uradis brze?
Uvek se stavlja na stranu onog ko kritikuje, pod uslovom da njega ne kritikuju. Kao razume se. Elektroinzenjer, a dok je bio tehnicki ionako je Ljilja sve u direkciju radila. Ona samo nema petlju da bude odgovorna pa se uvek krila i iza Milenka i iza Novice. Ustvari ona vodi gradjevinske poslove. Ona i jeste gradjevinski inzenjer, ova dvojica su elektro pejzazna arhitektura.