Rukometne sudije iz Niša i Leskovca treći na svetu

NIŠ

Rukometne sudije Dušan Stojković, nezaposleni lekar  uz Niša i njegov kolega Nenad Nikolić, ekonomista iz Leskovca, noćas u ponoć i zvanično su postali svetska elita u rukometnom sudijskom svetu.

Oni su svojili treće mesto sa 420 poena na izboru za najbolji rukometni sudijski par na svetu, koji je organizovala Svetska rukometna federacija (IHF).

Njih dvojica , već 17 godina zajedno sude rukometne utakmice.

Svetska rukometna rukometna federacija svake godine bira najboljeg trenera, igrača, igračicu sveta, od ove godine i najbolji sudijski par na svetu

Dušan Stojković je o svom radu, uspesima i ovom priznanju razgovarao u Gradskoj kući  sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i većnikom za sport Branislavom Kačarom.

“Pre svega smo ponosni što je naš Nišlija izabran u 6 najboljih parova ispred Svetske rukometne federacije, ovim putem mu čestitamo i na dalje ćemo mu maksimalno izlaziti u susret i pomagati u budućem radu. Grad je ponosan na njega“ – rekao je većnik za omladinu i sport, Branislav Kačar.

Dušanova rukomenta karijera traje od 1995. godine, od 2006. internacionalna karijera.


„Sudio sam u svojoj karijeri tri evropska i tri svetska prvenstva, Olimpijske igre u Londonu , dva finala lige šampiona kao najmlađu u svetu u istoriji rukometa sa 32 godine, finale svetskog kupskog prvenstva, polufinale Olimpijskih igara, kao i mnoge druge važne utakmice”, rekao je Dušan.Dušan Stojković po struci je doktor medicine, ima 37 godina, veoma kratko je igrao rukomet, zbog povrede je prestao i već sa 16 godina počinje sudi. Po zakonu je dozvoljeno da se sudi tek sa 18 godina, ali kako Dušan kaže do 18 godine bio je „potrčko“.Sada ovaj sudijski par iščekuje Evropsko seniorsko prvenstvo za muškarce u Hrvatskoj, a priželjkuju da nađu među sudijskim parovima koji će suditi mečeve na Olimijskim igrama u Tokiju.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare