Rotari klub u Vranju poklonio računare osnovnim školama

VRANJE

Rotari klub u Vranju koji obeležava devet godina rada i uspešnog postojanja donirao je računare osnovnim školama na teritoriji Pčinjskog upravnog okruga. Vrednost donacije je 250.000 dinara.

Klub je poklonio ukupno 10 računara. Četiri je dobila OŠ ,,Radoje Domanović“, a po dva OŠ ,,Vuk Karadžić“, OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“ i izdvojeno odeljenje OŠ ,,Branislav Nušić“ u selu Buštranje.

Tim povodom gradska većnica za kulturu i obrazovanje Zorica Jović organizovala je prijem za predstvanike Rotari kluba kojima se zahvalila na ovoj vrednoj donaciji.

,,Ovo je značajna podrška osnovnim školama odnosno učenicima i prosvetnim radnicima, tim pre što je predmet informatika i računarstvo od prošle godine uveden za đake petog razreda. Zahvaljujem se i Ministarstvu prosvete koje je podržalo ovu akciju“, rekla je većnica.

Predsednik Rotari kluba u Vranju dr Nebojša Dimitrijević je rekao da  da su od 10 računara oni obezbedili pet.

,,Akcija doniranja kompjutera sprovedena je u okviru projekta ,,101 za 101“, odnosno 101 projekat za 101 školu u Srbiji i Crnoj Gori. Pored opremanja kabineta informatike rotari klubovi će pružati pomoć školama i kroz opremanje biblioteka, đačkih kuhinja, zatim davanja stipendija i nagrada najboljim učenicima“, kazao je dr Dimitrijević.

Zahvaljujući Rotari klubovima u Srbiji i Crnoj Gori uspeli smo da prikupimo preko 150.000 dolara za veoma kratko vreme, rekao je Vladimir Matić guverner distrikta 2483.

On je dodao da su računarima opremili 113 škola i pozivao sve lokalne samouprave, nevladine organizacije i kompanije da im se priključe.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare