“Rosuljci” pretili praznom puškom

VLASOTINCE


Očekivanja mnogobrojnih navijača Vlasine da će njihov klub izaći kao pobednik u direktnom duelu sa najvećim rivalom , ekipom Pčinje iz Trgovišta, nisu se ostvarila.

Fudbaleri lidera na tabeli uspeli su u svojoj nameri da se iz Vlasotinca vrate kući neporaženi, a u tome u najvećoj meri ,,pomogli” su im i igrači Vlasine bezidejnom i neborbenom igrom. Izgleda da su igrači Vlasine bili preopterećeni imperativom pobede da iz ovog susreta moraju da izađu kao pobednici.

U dobroj meri njihove redove uzdrmala je i teška povreda i izlazak sa terena štopera Dušana S. Stankovića u samom začetku meča, u drugom minutu igre, a kasnije iz igre, takođe, zbog povrede u 64. minutu iz igre je morao da izađe i njegova zamena Stefan Đokić.
Vlasina je imala najbolju šansu u samom početku meča.

Kazaljka na semaforu još nije bila prešla jedan minut igre, a napadač ,,Rosuljaca”, Ivan Stojanović, našao se u kolosalanoj šansi i sam pred golmanom gostiju Petrovića.

Njegov udarac sa petnaestak metara uspeo je da odbarni veoma dobar čuvar mreže gostiju, koji se sigurnim intervencijama istakao i u nastavku meča.

U 22. minutu beležimo veoma lep udarac Nikole Stojiljkovića sa 20 metara, ali golman Petrović je paradom prebacio loptu u korner, ne dozvoljavajući da bude savladan.

Domaćin smatra da ih je glavni sudija Stefan Ćirić iz Pirota oštetio za nedsuđenio kazneni udarac u 37. minutu, kada su odbrambeni igrači gostiju igrali rukom u neposrednoj blizini svog gola.
U drugom poluvremenu igrači Vlasine umesto da podignu nivo igre i borbenosti još više su pali u igri. Nije bilo igrača, u redovima Vlasine koji je bio spreman da preuzme teret obaveze i svojom igrom i borbenošću pokrene i ostale igrače iz ekipe.
Napad Vlasine bio je potpuno odsečen, a kada je bio u posedu lopte nije znao i umeo da, bar, malo ozbiljnije pripreti golu gostiju. Paradokasalno jeste, ali statistika, je neumoljiva i pokazuje , skoro da nisu ni uputili udarac na gol gostiju. Kad je rezultat takve igre napadača, onda i ne čudi što je mreža gostiju ostala netaknuta, jer se pretilo, nažalost, praznim ćorcima.
U nedeljnoj utakmici poseban pečat dali su gledaoci koji su došli u velikom broju na ,,Rosulji”. Tribine su bile prepune, a stiglo je iz Trgovišta i stotinak njihovih navijača. Vlasotinački stadion, u nedelju, bio je u prva tri grada u Srbiji gde se u gledalištu, na fudbalskoj utakmici, našlo čak 3.000 ljubitelja fudbala. U čast fudbala i njegovog veličanstva. Ali, nažalost domaćih navijača, razočarali su ih oni, od kojih se očekivalo da će im prirediti radost pobede. A to su fudbaleri Vlasine.


Klupsko rukovodstvo, na čelu sa Nenadom Stojkovićem, učinilo je mnogo za povratak kluba na prvi put. Sređeno je sve ono što godinama nije štimalo kako treba i ovaj nedeljni rezultat nikako ne bi smeo da obeshrabri sve u klubu. I da je Vlasina iz ovog meča izašla kao pobednik, niko joj ne bi garantovao da će biti prva. I, zato ovaj nerešen rezultat ne sme da zaustavi klub na zacrtanom putu a to je povratak na fudbalskom srpskoligaškom ,,Istoku”.
Kažu, nije problem pasti, već je problem ne ustati. Neka ovu sitagmu imaju svi iz kluba sa ,,Rosulje”, jer do kraja sezone ima da se igraju još deset prvenstvenih utakmica. Gotovo je sigurno i da žele, fudbaleri Vlasine, neće imati tako slab svoj dan kao što je bilo na nedeljnoj utakmici.


Povreda
DUŠANU STANKOVIĆU NOGA U GIPSU
Mnogo toga u igri poremetila je teška povreda pouzdanog Dušana S. Stankovića u drugom minutu igre. Sama povreda bila je jako bolna i nosilima sa terena prebačen je do kola hitne pomoći, koja su ga odvezla u leskovačku bolnicu.

“Radi se o teškoj ozledi prednjih ligamenata. Noga mu je sada u gipsu u lekari će ovih dana dati podrobniju ocenu o njegovoj povredi. Jedno je sigurno na Dušana ne možemo da računamo do kraja ove sezone i sada samo mu možemo poželeti da se što pre ozdravi”, veli Miroslav Milosavljević, sportski direktor vlasotinačkog zonaša, koji nas je obavestio da je Izvršni odbor neposredno posle utakmice imao sednicu, na kojoj je bilo reči o mnogo čemu, a najviše o nedeljnoj utakmice. Ali zbog mira u kući nije želeo ništa više da kaže.
Možda je tako i bolje. Jer, jutro je pametnije od večeri.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare