“Rosuljci” pred novu srpskoligašku sezonu

VLASOTINCE

Fudbaleri Vlasine, posle mnogo neizvesnosti, uspeli su da se ponovo vrate na fudbalsku srpskoligašku scenu fudbalskog ,,Istoka”.

Fudbalska igra zato je i zanimljiva, jer donosi mnogo uzbuđenja i neizvesnosti o tome koja će ekipa postati slavodobitnik.

Ovogodišnja prvenstvena sezona u zoni ,,Jug” biće posebno zabeležena kod fudbalskih analitičara po dramatičnosti koja će ekipa prva proći kroz cilj.

I kada su mnogi verovali da će se šampionskoj tituli radovati fudbaleri Pčinje iz Trgovišta, u toku sezone došlo je do veleobrta.

Zbog administrativne greške klupske administracije zonaša iz Trgovišta, fudbaleri Vlasine zaseli su na čelnu poziciju i nisu je ispuštali do kraja prvenstvene sezone.

I tako će legendarna fudbalska ,,Rosulja” od jeseni biće mesto gde će se opet igrati srpskoligaški fudbal.
” Mislim da smo potpuno zasluženo osvojili prvo mesto u zoni ,,Jug”. Bili smo bolji od svih rivala koji su silno želeli da su domognu do šampionske titule. U svakom meču ulazili smo da sa željom da ga rešimo u našu korist i ovo je pobeda ekipe, osvojena šampionska titula je delo cele ekipe i njihovog zajedništva”, kaže nam trener Dragan Nikolić.


JUGpress: Da li ste verovali u toku zimske pauze da možete nadoknadite manjak od pet bodova u odnosu na tada prvoplasiranu ekipu Pčinje iz Trgovišta ?
– Jesmo. Verovali smo u kvalitet naše ekipe, mada se u zimskom prelaznom roku nismo pojačali u onoj meri kako sam želeo. Međutim u veoma važnoj utakmici u 19.kolu na našem terenu u meču sa vodećom Pčinjom imali smo veoma ozbiljan peh. U samom začetku derbi meča teže se povredio štoper Stanković, a potom i Stefan Đokić i naša igra u tom meču, koju smo stvarali pripremnom delu, nije došla do izražaja i mi smo ostali bez planiranih bodova u tom susretu sa direktnim rivalom.
JUGpress: Izgleda da ste imali puno problema sa povredama i malim fondom igrača ?
– Baš tako. Ako svim ovim mukama dodam da ni golgeter Đokić nije igrao standardno zbog povreda, a pre toga nas je napustio Aleksandar Stanković, onda mnogo toga nije štimalo kako treba. Nijedan naš igrač nije odigrao sve utakmice, što jasno kazuje da je bilo puno problema sa malim fondom igrača i želje da se ostvari prelazak u viši rang takmičenja.
JUGpress: Koje su po vama bile ključne utakmice u borbi za sam vrh tabele ?

 • To su bili mečevi koje smo odigrali na strani, i gde su igrači pružili maksimum i pokazali pravi karakater i zajedništvo u veoma važnim pobedama, kao što je bio meč u Dimitrovgradu sa domaćim Balkanskim, zatim u Pirotu protiv iskusne ekipe domaćina Tanaska Rajića i na kraju u Medoševcu gde je ekipa domaćina Mladosti bila izuzetno motivisana.
 • JUGpress: Do sada je bilo je problema sa malim fondom igrača. Kako ćete rešiti taj problem ?
  • Posle završenog prvenstva postignut je dogovor sa svim igračima da i dalje igraju za Vlasinu, što je veoma važno. Nama je potrebno najmanje 15 igrača podjednakih vrednosti, koji bi nosili teret prvenstvene sezone, a u ukupnom broju 22 igrača koji mogli da konkurišu za najbolji sastav. Nama su potrebni mladi ,,bonus” igrači, takozvani ,,bonus”
   JUGpress: Da li će biti pojačanja i koja su mesta deficitarna ?
  • Već smo razgovarali sa potencijalnim pojačanjima, ali sve dok ne postanu zvanično naši igrači, ne bih, bar za sada, o njihovim imenima. Nama su potrebni igrači u svim linijama tima, najmanje 6-7igrača, i oni moraju da poseduju kvalitet koji zahteva srpskoligaški rang takmičenja.
   JUGpress: Kakva je situacija sa golmanima ?
  • Oba golmana Mladenović i Stojanović ostaju u klubu, a dolazi i Zdravković, koji će raditi kao njihov trener, i ako bude potrebe biće na golu ili na klupi.
 • JUGpress: Koje su ambicije kluba u novom, odnosno starom rangu takmičenja. Mnogo je onih navijača, koji bi u narednoj 2020. godini kada Vlasina slavi stogodišnjicu postojanja, želeli da se ,,Rosuljci” domognu i Prve lige Srbije ?
 • U ovom času to je teško, a tako misli i prvi čovek kluba. Naš primirni cilj je da stvorimo respektibilan tim koji će biti siguran srpskoligaš, a onog časa kada oformimo ekipu, uglavnom, od naših igrača, i sa adekvatnim pojačanjima sa strane, tek tada možemo razmišljati o višem rangu takmičenja.
 • JUGpress: Kada ćete početi sa pripremama za novu sezonu i koliko planirate kontrolnih utakmica ?
  • Sa pripremama za novu sezonu počećemo 5.jula. U planu je da odigramo 6 – 8 kontrolnih mečeva, u kojima će biti pružena šansa svim igračima koji budu u trenažnom procesu. Oni koji budu pokazali najviše mogu da računaju na mesto u ekipi, jer srpskoligaška fudbalska pozornica fudbalskog ,,Istoka” je izuzetno kvalitetna i samo najbolji mogu da opstanu u toj i takvoj konkurenciji , veli prvi strateg vlasotinačkog srpskoligaša, Dragan Nikolić.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare