Roštiljijada počinje sa Nedom Ukraden

LESKOVAC

Ovogodišnja 27. Leskovačka Roštiljijada  počinje 29. avgusta i trajaće do 4. septembra, i održaće se na istoj lokaciji kao i do sada, u centru grada. Manifestaciju će, uz tradicionalu ceremoniju defilea leskovačkih mažoretkinja, nastupa bleh orkesta i maskota Roštiljijade, otvoriti gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, a te večeri nastupiće Neda Ukraden.

Sastavni deo Roštiljijade, koji je dao pečat manifestaciji, biće takmičenja. Majstori roštilja će umeće u spremanju svojih specijaliteta moći da pokažu u okviru takmičenja ugostiteljskih radnika majsora rošilja, koje će biti održano 1. septembra. U petak 2. septembra u Trgovinsko ugostiteljskoj školi biće održano takmičenje učenika ugostiteljskih škola. Najzanimljivije će svakako biti takmičenje u pripremanju velike pljeskavice, koje će biti održano u četvrtak 1. septembra od 18 sati i 30 minuta na platou ispred centrane pozornice. Tradicija je da se svake godine obara rekord u pripremi pljeskavice, prošlogodišnji je bio 59 kilograma, pa će ove godine majstori roštilja pokušati da naprave pljeskavicu od 60 kilograma. U petak će biti održano takmičenje u pripremanju pljeskavice iz ruke, prošlogodišnji rekord je bio 3 kilograma i 100 grama.

TOL pres

Na prostoru Široke čaršije biće postavljena 32 štanda. U zoni A zakup je po kvadratnom metru je 6.069 dinara, a u zoni B 4.653 dinara. Nakon održane dve licitacije, ostao je mali broj štandova u zoni B koji će biti izdati putem slobodne pogodbe. Očekuje se da će do početka manifestacije celokupan prostor biti izdat u zakup.

Manifestaciju će i ove godine pratiti bogat kulturno zabavni program, prilagođen svim generacijama i raznovrsnim muzičkim ukusima, rekla je PR TOL-a Tina Stojanović. Pored lokalnih bendova, Amajlije, Difuzne refleksije,Valtera, Južnjaka, Kastora i Marije Jović, kao i kulturno umetničkih društava i bleh orkestra, koncerte će održati i Riblja čobra (utorak), Pinkove zvezde (sreda),Leksington bend (četvrtak), Galija (petak) i Nove zvezde granda (subota).

U blizini glavne pozornice TOL će imati zajednicčki štand sa institucijama kulture u gradu i Centrom za ekonomiku domaćinstva, biće organizavane brojne radionice, predavanja, obilasci Caričinog grada, Tekstilnog muzeja u Strojkovcu, uz pratnju vodiča.

„Očekujemo da će ovogodišnja Roštiljijada biti od uspešnijih, da ćemo se pokazati kao dobri domaćini, jer smo nadaleko poznati po roštilju i toplom gostoprimstvu, tako da se nadamo da će svi posetioci Roštiljijade iz našeg grada poneti samo lepe utiske. Očekujemo već tradicionalno goste iz Makedonije, Bugarske i drugih zemalja u okruženju, ali i iz Evrope“, rekla je Stojanović.

Na pitanje JUGpressa  da li će grad organizovanje ove manifestacije nešto da košta, Tina Stojanović  odgovara da će se „o finansijama govoriti nakon Roštiljijade”.

” Iz gradskog budžeta, kao i prethodne godine, za ovogodišnju Roštiljijadu nisu izdvojena finansijska sredstva, ali nam grad pomaže na drugi način, imamo veliku logističku podršku. U realizaciju kompetne manifestacije su uključene sve inspekcijske službe, sva javna i javno komunalna preduzeća, tako da su troškovi zaista svedeni na minimum. Generalni pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo tgrovine, turizma i tehekomunikacija, koje je preko projekta manifestaciju pomoglo sa 4 miliona dinara“.

Na pitanje da li če ove godine napokon doći predstavnici Ginisa, Tina Stojanović je odgovorila da se krenulo u proceduru, ali da je postupak komlikovan, dugotrajan i skup. Ipak, očekuje se da će sudije iz Ginisa biti definitivno obezbeđene za narednu, 28. Roštiljiadu.

Zbog Roštiljijade će deo bulevara Oslobođenja u periodu od 27. avgusta pa do 5. septembra biti zatvoren za saobraćaj. Sa montiranjem štandova i bine organizator, Turistička organizacija Leskovac (TOL) počeće u subotu.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x