Romske porodice iz naselja 12. februar u četvrtak se sastaju sa ministarkom Mihajlović

NIŠ

                                 Žitelji naselja 12. februar koji od maja meseca nemaju struju okupili su se na protestu ispred Gradske kuće sa zahtevom da ih čelnici gradske vlasti prime i saslušaju njihov problem. Kako im se niko nije obratio oni su ušli u Gradsku kuću kada je intervenisalo obezbeđenje. Nakon toga okupljenim gražanima iz romskog naselja 12.februar obratila se zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović koja ih je povazla na dogovor. Nakon razgovora sa Davidovićkom dogovoreno je da  se u četvrtak sastanu sa ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović u Beogradu kako bi joj predočili problem i pronašli rešenje. Inače, ovom stanarima je prošle nedelje zakazan sastanak u Gradskoj kući. Na zakazani sastanak pojavili su se gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa direktorima niške Elektrodistibucije, ali predstavnika romskih porodica nije bilo. Tražili su da se satanak pomeri za jedan dan jer nisu mogli da se organizuju i dođu na sastanak.

                     “Šesti mesec kako smo bez struje. Dete od kako mi se rodilo je bez struje i prljavo i bolesno. Ne zna dete u toplo da spava, da se okupa. Drugo ne ide u školu, a kako da ga pošaljem neoprano i neokupano, kako kad nema uslove”, kaže jedna žiteljka naselja 12.februar.

                      Mnogi od njih se plaše i zime koja stiže, a oni su bez struje.

                        Od nadležnih traže da se struja ponovo priključi, da im Grad omogući da plate priključak, da nezaposlenim Romima obezbede radna mesta, kako bi na vreme izmirivali svoja dugovanja, kao i da im se otpiše prethodni dug, a da oni nastave sa plaćenjem struje za poslednjih godinu dana, i to  u ratama. Spisak zahteva predali su nadležnima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare