Rok za završetak radova na Gradskom trgu prekoračen za 6 meseci, a završeno tek 37% radova

LESKOVAC

Nakon današnje objave na zvaničnom instagram profilu JUGpress-a, u kojoj se može videti snimak “napretka” i trenutnog stanja onoga što će nekad, možda, postati “gradski trg”, grad Leskovac i JP „Urbanizam i izgradnja“, preduzeće koje vrši nadzor nad radovima na izgradnji Gradskog trga u Leskovcu, izjavljuju da nisu zadovoljni dinamikom izvođenja radova. Ovim putem oni žele da obaveste javnost da pomenuto preduzeće nije pasivno i da u komunikaciji sa izvođačem konstantno naglašava problem sa kašnjenjem. Medijima je prosleđen dopis koji je JP „Urbanizam i izgradnja“ uputilo izvođaču, a koji potpisuju nadležni u preduzeću JP „Urbanizam i izgradnja“:

Predmet: Zahtev za završetak radova

Poštovani,

Radovi na izgradnji trga u Leskovcu, prema Ugovoru o izvođenju radova br. 2496/19- III-12 od 16.10.2019. godine (zaveden kod Naručioca) i br. UG-168 od 21.10.2019. godine (zaveden kod Izvođača radova) počeli su 12.11.2019. godine. Rok završetka radova je 360 kalendarskih dana.

Procenat izvedenih radova do dana 01.06.2021.godine, nakon godinu i po dana, iznosi oko 37%. Radovi na izgradnji trga se odvijaju neujednačenom dinamikom gde se smenjuju periodi bez ikakvog finansijskog ulaganja u materijal i opremu, te stoga i nikakve aktivnosti na gradilištu sa tek ponekim radnikom koji pokušava da osmisli atribut gradilišta, sa kraćim periodima ulaganja i ugradnje pristiglog materijala i opreme od strane dovoljnog broja radnika dostojno gradilišta ovakve veličine i opredeljenih sredstava.

Na žalost periodi neulaganja dominiraju u izgradnji trga i pružaju neadekvatnu sliku gradilišta i izvođenja. To je slika koju teško podnose svi činioci u procesu: stručni nadzor, građani Leskovca, naručilac, ali i sami neposredni izvršioci u iščekivanju zadataka. Imajući u vidu ovakvu dinamiku izvođenja radova teško je predvideti konačan završetak radova.

Neophodno je da obezbedite kontinuirano i pravovremeno finansijsko ulaganje i reagovanje u nabavci materijala i opreme sa ujednačenom dinamikom kvalitetnog izvođenja radova, a sve u cilju podizanja slike i renomea gradilišta i što skorijeg završetka radova.

Više puta smo Vas obaveštavali o kašnjenju izvođenja radova i neprimereno je da nismo dobili od Vas nijedan odgovor. Da li je za isti potreban izuzetan napor ili jednostavno profesionalno reagovanje na naše apele?

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
samo pitam
samo pitam
2 godine pre

Kako je pravo ime naseg gradonacelnika. Nije li Goran Jovičić? Ili ce se tako zvati!

Zažuljenko
Zažuljenko
2 godine pre
Odgovori  samo pitam

Bilo bi možda i Zažuljenko Zažuljenković kada bi se gradonačelnici birali direktno, kada nam ih ne bi nametale centrale stranaka iz Beograda. Zna me on odlično, vrlo dobro, i zna da ne može ni vodu da mi nosi. Doduše, bilo bi me sramota da mi on bude protivkandidat, i da u izbornom nadmetanju nemam protivnika ravnog sebi, da porazim i izbrukam kudikamo slabijeg od sebe. Nije viteški, a ni demokratski.
Imam ja svoje zanimanje koje ne bi menjao ni za kakvu poltičku funkciju. Mada, gradonačenik ne treba da bude poltičar već mendažer i da bude okružen menadžerima sposobnijim od njega, kojima ruke neće biti vezane i da se bore sa “Šefovim” kompleksima i sujetom.