Rođendanski koncert NCPD „Branko“ završen vatrometom

NIŠ

NCPD “Branko” u prepunom publikom Svetosavskom domu u Nišu, spektakularnim koncertom obeležila svoj veliki jubilej, 135 godina postojanja i neprekidnog delovanja pri Sabornom hramu u Nišu.

                       Na samom početku Episkop niški Arsenije, održao je besedu u kojoj se osvrnuo na značaj družine kako za samu Crku i Eparhiju nišku, tako i za istoriju naše zemlje u proteklih 135 godina.

                       Nakon toga je usledio sjajan nastup, pod dirigenstokom palicom Jovane Mikić, Omladinsko-dečijeg hora, koji je izveo više muzičkih kompozicija duhovnog i svetovnog programa.

                       Besednik, profesor i kompozitor, akademik Svetislav Božić, naglasio je značaj dugog i neprekidnog delovanja NPCD „Branko“  kroz prizmu nacionalnog i kulturnog uzdizanja našeg naroda.

                        Potom su na scenu stupili članovi velikog hora NCPD “Branko”, predvođeni dirigentom Sarom Cincarević. Oni su kao i do sada, pokazali veliko umetničko umeće u izvođenju kompozicija iz duhovnog ali i nacionalnog opusa.

                        Na oduševljenje publike, pozanti pevač Goran Šepa iz grupe „Kerber“, uz pratnju hora, je nadahnuto izveo dirljivu pesmu “Zapis”.

                           I na kraju, publika je iz Svetosavskog doma prešla u portu Sabornog hrama, gde je priređen vatromet, koji je praćen pevanjem najmlađih članova NCPD „Branko“.

                        Koncertu su prisustvovale brojne javne ličnosti iz Niša i cele Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare