RISTIČEVIĆ : DA SMO VLAST NEKI BI LETELI KROZ PROZOR

Predsednik Odbora za poljoprivredu Skupštine Srbije  Marjan Ristićević rekao je danas u Leskovcu da se „neće baviti partijskim aktivistima“ , s obzirom da u Leskovcu i nema neki njegov organizacioni odbor i da je „došao zbog poljoprivrednih proizvođača“.

 

On je ovo rekoa odgovrajući na pitanje novinara JUGpressa da li će članovi odbora stvarno razgovarati sa proizvodjačima ili sa partijskim aktivistima na sednici u Leskovcu.

„Naša namera je kao i uvek kada zasedamo van sedišta, a ovom odboru je ovo šesta sednica van sedišta u ovoj godni, da razgovaramo sa proizvodjačima“, rekao je on.

„ U prošlom sazivu ukupan broj sednica koje je odbor imao u Beogradu je 14. Obilazimo Novi Pazar, Bajnu Baštu, Ivanjicu, Kruševac, bačku Topolu, Knić, i sada je na redu Leskovac. Red je formiran tako što su se opštine prijavljivale, i prema datumu prijavljivanja je napravljen neki redosled i zato smo danas u Leskovcu. Nadam se da ćemo stići da u ovoj godini još nešto obiđemo, ali naša praksa je da na sednici preporučimo domaćinima da pozovu poljoprivredne proizvođače, predstavnike njihovih udruženja i zadruga, da li je to tako u Leskovcu, ja u ovome trenutku ne mogu reći, ali koliko vidim ovde ima poljoprivrednih proizvođača. D li će oni biti na sednici, ja verujem da hoće. Da li će predstavnici njihovih udruženja biti, verujem da hoce, neki su me kontaktirali. Neću se baviti partijskim aktivistima, s obzirom da ja ovde i nemam neki moj organizovani odbor, dakle ja sam došao zbog poljoprivrednih proizvođača, i većina članova odbora ubeđen sam da je došla zbog toga. Ali ne znam ko su vam partijski aktivisti, da mi ih pokažete..“ , rekao je Rističević.

Na pitanje JUGpressa zašto stalno potencira da ovaj odbor nije vlast a čine ga poslanici Skupštine Srbije, što je zakonodavna vlast ali su oni, takodje, glasali i za Vladu Srbije koja ima izvršnu vlast , Rističević je rekao „možda bi vi bili sretni da mi izvršimo državni udar. Ja moram da vam odgovorim. Vlast se deli na zakonodavnu, sudsku i izvršnu. Mi smo predstavnici zakonodavne vlasti. Naša uloga kao odbora je da kontrolišemo i primamo informacije od Ministarstva za poljoprivredu, po pitanjima koja se tiču poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Mi to veoma aktivno i sadržajno radimo. Da li mi možemo da vršimo vlast – na žalost, ne možemo, jer ja da je vršim ne bi bilo ovako, bilo bi drugačije. Filozofija činovnika po raznim upravama u Minsitarstvu, filozofija „bolje uvesti nego proizvesti“ izletela bi kroz prozor zajedno sa njihovim nosiocima“, rekao je Rističević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare