Ristić: Nisu nam dali da pitamo Vučića o Gumoplastici

BUJANOVAC

Poverenik UGS Nezavisnost u fabrici “Gumoplatsika” u selu Klenike kod Bujanovca Slavoljub Ristić rekao da danas za JUGpress da namera radnika

koji su se danasd okupili na putru kojim je predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebao da prodje prem Trgovištiu nije bil ada mu blokiraju put već da ga pitaju za svoju i sudbinu fabrike u kojoj rade.

“Skupili smo se da ga sačekamo pored puta kojim je prolazio za Trgovište kod pogona obuce u Klenike, nadali smo se da će da se zaustavi na par minuta da mu iznesemo ukratko problem i zatražimo rešenje statusa radnika što pre”, rekao je Ristić.

“Medjutim, došla je policija, udaljilja nas 25-30 metara od puta, Vučić je prošao nije se zaustavio i toliko. Još su nas optužili u medijima da smo hteli da mu blokiramo put, što nema veze sa istinom. Mi smo samo hteli da ga pitamo kakva je naša sudbina”, dodao je Ristić koji ocenjuje da je “strašno mučno , jadno i tužno šta se sve dešava u ovoj našoj državi”.

Radnici Gumoplatsike su prošle godine štrajkovali čak i gladju tražeći da im se isplati socijalni program i reši njihov status.

A onda je u njihovu fabriku, čiji je većinski vlasnik država, došao državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović koji im je rekao da je njih država, kao većinski vlasnik Gumoplastike, zapravo, nezakonito zaposlila(?!) i da nemaju pravo ni na kakav socijalni program.

Vučićev boravak u BUjanovcu danas je najavljen i kao “razgovor sa gradjanima” ali sa radnicima “Gumoplastike” nije razgovarao.Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare