Rešenje za sistem vodosnabdevanja u selu Žbevac

BUJANOVAC

 

Meštani sela Žbevac, u bujanovačkoj opštini, uskoro bi trebalo da dobiju vodovodni sistem koji ispunjava sve standarde, za razliku od trenutnog stanja gde velika većina seoskih domaćinstava nema vodu za piće, pa čak ni tehničku vodu.

Pitanje vodosnabdevanja u selu sa više od 200 domaćinstava pokrenuo je na poslednjoj sednici Opštinskog veća zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić, koji je u izjavi za JUGPress istakao da će početnu fazu projekta finansirati lokalna samouprava.

„Selo Žbevac ima vodovodnu mrežu, izgrađenu od donacija, ali su prve analize pokazale da voda sadrži mangan i gvožđe, dok je posle kontrole nove dve probne bušotine u vodi pronađen aluminijum“, naglasio je naš sagovornik.

Arsić je istakao da su donatori izrazili spremnost da nastave da finansiraju ovaj projekat, ali da lokalna samouprava mora da obezbedi sredstva za još dve probne bušotine.

„Zbog toga će ovaj projekat biti uvršten u Posebni program JP „Komunalac“, koji će se naći na dnevnom redu sutrašnje sednice Opštinskog veća. Opština će za ove namene izdvojiti 600.000 dinara“, zaključio je Arsić.

Inače, ukupna vrednost pomenutog programa „Komunalca“, koji obuhvata važne infrastrukturne projekte, bi sa 25 miliona dinara u ovoj godini, trebalo da bude povećana na 38 miliona u 2018.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare