O hapšenju članova DS i budžetu grada

LESKOVAC

Na današnjoj konferenciji za medije Demokratske stranke u Leskovcu predsednik Gradskog odbora Ivan Stojanović izneo je stav stranke po pitanju hapšenja članova stranke u prethodnih pet godina na nivou grada i Srbije.

On je dodao i da Srpska napredna stranka, od kako je na vlasti, non-stop priča o borbi protiv korupcije.

„Imali smo bezbroj nekih famoznih hapšenja i ono što je jako interesantno mahom je udar bio na visoke funkcionere Demokratske stranke. Preko 100 funkcionera DS-a je u prethodnih pet godina bilo hapšeno i epilog toga je da niko od njih nije krivično osuđenih. U moru tih hapšenja je i naš čika Moma Civun, koji je pre neki dan dobio oslobađajuću presudu, kao i još jedan od službenika u Direkciji sa oreolom demokrate, koji je bio žrtva te velike borbe protiv korupcije. Oni su uspeli samo da nam stave taj epitet „žutih lopova“, ali tamo gde možemo da budemo krivi, mi dobijamo oslobađajuće presude. Mi ćemo se i dalje boriti da našu politiku zastupamo svojim činjenjima, a ne optuživanjem, krivicom i blaćenjem političkih protivnika,“ rekao je Stojanović.

O budžetu Leskovca je govorio potpredsednik GrO DS-a i odbornik Saša Stojanović koji je istakao da , ma koliko takve teme umeju da budu suvoparne i nezanimljive, radi se o tome kako ćemo živeti naredne godine.

„Prethodne dve sednice su pokazale ono što DS tvrdi već pet godina, a to je da ova vlast ne samo da ne ume da realizuje budžet, nego ne ume ni da ga isplanira. Na sednici na kojoj je razmatrana devetomesečna realizacija budžeta videli smo da je ona izvršena tek sa dve trećine, što potvrđuje ono na šta je DS ukazivala prošle godine, kada je usvajan ovogodišnji budžet, a to je da je on megalomanski, nerealan, neprecizan i potpuno nestručan. Pošto SNS želi da se diči stvarima koje samo oni mogu da urade „po prvi put u istoriji“ evo da im pomognemo: po prvi put u istoriji grada greška u planiranju budžeta i njegovoj realizaciji biće oko 20%, odnosno celu jednu milijardu, po prvi put u istoriji budžet za sledeću godinu biće za 13% manji od planiranog budžeta za 2017. godinu, odnosno 600 miliona dinara. Ako napomenemo da je smanjenje budžeta od samo nekoliko procenata znak teške krize, jasno je u šta nas uvode SNS i njegovi koalicioni partneri. Po prvi put u istoriji, čak i ovakav, drastično srezan budžet neće biti ispunjen, što verovatno može samo SNS,“ rekao je Stojanović

Ovakav budžet je katastrofa za ovaj grad, zaključio je Saša Stojanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare