Republika Bugarska donirala medicinsku opremu

NIŠ

                            Ambasador Republike Bugarske u Srbiji Radko Vlajkov uručio je danas u Nišu pakete sa 300 zaštitnih medicinskih setova direktorima i predstavnicima zdravstvenih ustanova sa juga Srbije i grada Pančeva. Uručenju ove značajne donacije prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, Ivica Tončev,  načelnica Nišavskog upravnog okruga, Dragana Sotirovski, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i direktori i predstavnici Kliničkog centra iz gradova do kojih je donacija stigla.

                             Prema rečima Vlajkova, medicinski setovi koje čine zaštitna odeća za višekratno korišćenje, vizir i zaštitne naočare, dobili su Klinički centar Niš i Domovi zdravlja u Leskovcu, Vranju, Pančevu, Bosilegradu, Dimitrovgradu, Babušnici i Pirotu.

                            “Setovi predstavljaju donaciju Ministarstva spoljnih poslova Republike Bugarske, Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije”, izjavio je Vlajkov u niškom Kliničkom centru. 

                           On je kazao da donacija zdravstvenim ustanovama  predstavlja solidarnost po dvostrukoj liniji – solidarnost Bugarske sa Srbijom i solidarnost Evropske unije, čiji je Bugarska član.

                          Vlajkov je rekao da primer solidarnosti bugarske vlade predstavlja i pre roka delimično otvaranje granice Bugarske i Srbije  za ljude koji žive na 50 kilometara od granice, što je, kako je dodao, bilo od velikog značaja za ljude koji žive u pograničnom području. 

                         On je rekao da će za dve do tri nedelje Vlada Bugarske donirati ekonomski ugroženim starim ljudima u Srbiji 3300 paketa sa prehrambenim proizvodima i sredstvima za dezinfekciju.

                         “Donacija u zaštinoj opremi koju je bugarska Vlada donirala  našim zdravstvenim ustanovama je od izuzetnog značaja i dolazi samo dan  posle susreta predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, i premijera Bugarske, Bojka Borisova”, kazala je Dragana Sotirovski. “Srbiju i Bugarsku povezuju istočni krak  Koridora 10, železnica, Stara  planina i još mnogo toga”, kazala je Dragana Sotirovski zahvaljujući se na donaciji.

                    “Dolazak novog  konzula u Niš nama će i te kako značiti, i ne  samo Nišu, već i Nišavskom upravnom okrugu, jer ćemo svo ono iskustvo  Bugarske iz Evropske unije moći da primenimo i iskoristimo na pravi način, budući da smo na putu ka Evropskoj uniji”, istakla je Sotirovski i dodala da će ova saradnja biti nastavljena i produbljena.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Deki
Deki
3 godine pre

“Čuvaj se Danajaca i kad darove nose”