Republički geodetski zavod od sutra ponovo radi

BEOGRAD

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je da će od ponedeljka, 20. juna, početi s postepenim puštanjem u rad prioritetnih servisa nephodnih za funkcionisanje tržišta nepokretnosti, dok se kompletno puštanje svih servisa očekuje se do kraja sledeće nedelje, ukoliko sistem ne bude ugrožen novim sajber napadima.

U zajedničkoj koordiniranoj akciji stručnjaka RGZ, Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, pripadnika BIA i MUP, i u saradnji sa domaćim i međunarodnim timova inženjera za IT bezbednost, uspešno su sprovedeni sigurnosni protokoli u cilju zaštite kompletnog IT sistema, saopšteno je iz RGZ.

RGZ je bio meta intenzivnog i koordiniranog sajber napada u cilju sabotaže infrastrukture geoprostornih podataka koja je deo suvereniteta Srbije, navodi se na sajtu Republičkog geodetskog zavoda.

RGZ je ranije ove sedmice saopštio da je od utorka, 14. juna 2022. godine, počeo intenzivan hakerski napad i da su radi zaštite podataka aktivirani svi bezbednosni protokoli i zaključan celokupan informacioni sistem RGZ

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare