Renoviranjem zgrada opštine i Dom kulture Bojnik dobija novi izgled

BOJNIK

U toku je kompletno renoviranje zgrade opštinske uprave u Bojniku, a ovi radovi se izvode po prvi put nakon gotovo 50 godina. Bolje uslove imaće 70 uposlenika, a sredstva su obezbedili lokalna samouprava Ministarstvo za razvoj nedovoljno razvijenih opština. Ovom prilikom se rekonstruiše i Dom kulture, a svoj prostor dobiće i penzioneri. Prva faza rekonstrukcije zgrade Opštine u Bojniku biće završena do kraja februara. Biće zamenjeni krov i stolarija, obnavlja se fasada, a u sve to biće uloženo 17 miliona dinara. Aleksandar Nastić, Odeljenje za finansije, kaže da je krov prokišnjavao i da je stolarija bila u vrlo lošem stanju.

„Duvalo nam je kroz prozor. Leti je bilo pretoplo, zimi prehladno.”

Kada se okončaju spoljašnji radovi, krenuće se sa uređenjem unutrašnjeg prostora. Biće adaptirano i staro opštinsko zdanje, gde će biti preseljen uslužni centar. Nebojša Nenadović, predsednik Privremenog organa Bojnika, kaže da je u planu i da se Centar za socijalni rad, koji se nalazi u staroj zgradi, u toku godine izmesti na drugu lokaciju.

„U planu nam je i da salu Skupštine opštine Bojnik renoviramo i opremimo modernom tehnologijom.

I tu renoviranjima nije kraj, jer će i Dom kulture biti dodatno uređen, jer će dobti još 350 kvadrata na već postojećih 1000. Uvedeno je centralno grejanje, uređuje se dvorište za izložbe i koncerte na otvorenom, a predstoji opremanje galerijskog prostora.

Ivica Aranđelović, direktor Doma kulture u Bojniku, kaže da će u tom delu biti legat Fejata Sejdića, a u drugom delu stalna izložba posvećena Bojničanima stradalim u Drugom svetskom ratu, dok će biti i jedan deo opremljen sa rukotvorinama. Od oko 1900 penzionera pustorečkog kraja, polovina je učlanjena u Udruženje penzionera, koje postoji više od pola veka. I oni će dobiti prostor za druženje, proslave i raznorazne aktivnosti.

Milun Stojanović, predsednik Udruženja penzionera u Bojniku, kaže da će se organizovati takmičenja u šahu, moći ćemo da se družimo igrajući karte, domine, da prelistamo dnevnu štampu…

U opštini Bojnik kažu i da su spremni projekti i za kompletnu rekonstrukciju Doma zdravlja i Osnovne škole “Stanimir Veljković Zele”, a da će izgradnjom kružnog toka i parka centar Bojnika dobiti potpuno novo i lepše lice.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare