Rekonstrukcija škole završena al “sitne ispravke u vidu molersko-farbarskih radova” još u toku, kaže gradonačelnik

LESKOVAC

Na konferenciji za medije koja je organizovana povodom završetka radova na rekonstrukciji OŠ „Josif Kostić“ upriličen je i obilazak zgrade ove ustanove.

Najstarija škola u Leskovcu dobila je potpuno novi izgled jer je ovaj objekat kompletno rekonstruisan i renoviran, napravljena je nova fiskulturna sala, učionice opremljene modernim nameštajem i savremenim učilima, napravljeni novi sanitarni čvorovi. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je objekat i napomenuo da je izvođač radova firma „Tončev gradnja“ radove završila u najavljenom roku.

„Čini mi se da su završetak ovih radova najviše priželjkivali školarci i siguran sam da im je žao što je raspust produžen nedelju dana, jer željno isčekuju da se vrate u svoje učionice. Stiče se utisak da je svaki kutak pažljivo osmišljen i pametno iskorišćen, po najsavremenijim standardima. U svim učionicama i holovima škole postavljeno je led osvetljenje i led rasveta, završeni su elektromontažni i mašinski radovi, kao i grejanje. Zamenjeni su podovi u svim učionicama, dok je fiskulturna sala, koja je u potpunosti adaptirana, dobila i nov parket. Igralište iza škole je osavremenjeno, postavljene su moderne klupice, atestirani su motorički parkovi, a kada temperatura poraste biće položena podloga za teren za male sportove. U toku je vršenje sitnih ispravki u vidu molersko-farbarskih radova i radova na ogradi. Početak drugog polugodišta za sve buduće đake, roditelje i uposlenike Osnovne škola „Josif Kostić“ će ostati zapamćen, jer će na korišćenje dobiti najmoderniju i najlepšu školu u gradu.“

Cvetanović se zahvalio nastavnicima, roditeljima i učenicima škole na strpljenju i razumevanju i dodao da je „sve završeno na vreme, da su uslovi u školi sada fantastični i da je ovo bukvalno škola koja je najbolja možda i u čitavoj Srbiji. Sve sija potpiuno novim sjajem.“

Rekao je i da je cena radova dostigla cifru od 130 miliona dinara.

Radovi na rekonstrukciji Osnovne škole “Josif Kostić” počeli su još krajem 2017. godine i tada je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao da će da budu gotovi za 120 dana.

Nenad Stefanović je u ime građevinske firme „Multitek elektonik“, koja je vršila funkciju nadzornog organa, naglasio da je škola opremljena modernim LED rasvetom, alarmnim sistemom, sistemom video obezbeđenja oko i u školi, urađena je priprema za instaliranje računarskog sistema za pametne table i pametne dnevnike. Potrebna je samo još oprema i škola može da krene da radi po najmodernijim standardima. Postavljeno je ozvučenje u hodnicima, razglas iz kancelarije direktora, kao i najmodernija školska zvona.

Na pitanje novinara JUGpressa da li je u skladu sa zakono to što je video nadzor postavljen u hodiku i kaere će snimati decu, obrevcuo se Stefanović ko da je lično zainteresovani izvodjač radova a ne nadzori organ.

“Video nadzor je postavljen na osnovu Zakona o privatnom obezbeđenju i on štiti objekat tako što će biti snimani hodnici škole, pošto se oni vode kao javni prostor. Za to postoji tehnička dokumentacija i prijava izvođača MUP-u. Tu spada dužina trajanja snimka 30 dana, mogućnost pregledavanja isključivo ovlaštenim licima, itd“ tvrdi Stefaović koji je “dozvolio” novinarki da “slobodno pita koga hoće” oko zakonitosti ovog postupka.

Ovom obilasku su prisustvovali direktori iz brojnih ustanova čiji je osnivač grad ali ne i direktor škole , koja se obilazi, Ilija Đorđević. Na pitanje novinara JUGpressa ko je “otvorio školu” za obilazak ali direktor , kao odgovorno lice, nije tu, grdaonačelnik Leskovca je rekoa da će “on biti tu kada bude stvečano otvaranje, sa decom.

Dvorište škole će dobiti i ogradu za nekoliko dana, tvrdi ženska osoba koja s enije predstavila ali pretpostavljamo da je predstavnica izvodjača radova, firme “Tončev gradnja ” iz Surdulice.

1
Ostavite komentar

avatar
1 Tema komentara
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
1 Autor komentara
Славе Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Славе
Gost
Славе

еЕЕЕЕ<ЕееЕеее…..Лесковчани……дочекасте и тоЈ

Проститутки Бишкека