Rekonstrukcija dečjih igrališta u Leskovcu uz pomoć Ministarstva za brigu o porodici i demografiji

LESKOVAC

U Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju potpisani su ugovori o sufinansiranju mera populacione politike i podrške porodicama i deci. Grad Leskovac je kod ovog ministarstva konkurisao s projektom rekonstrukcije dečjih igrališta na teritoriji grada, a projekatom je odobren iznos od 19.885.440 dinara. Grad Leskovac obezbeđuje dodatnih 13.600.000 dinara.

Ugovore sa predstavnicima 52 lokalne samouprave potpisala je ministarska za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić. Ona je istakla da je briga o porodici i deci i borba za bolju demografsku sliku jedan je od prioriteta Vlade Srbije, a osnovni prioritet rada i svih aktivnosti Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

„Država je izdvojila 400 miliona dinara za mere i aktivnosti lokalnih samouprava koje za cilj imaju podršku porodicama i stvaranje bolje demografske slike u našoj zemlji. Među podržanim projektima nalaze se oni kojima se predviđa adaptacija i opremanje vrtića, izgradnja igrališta za decu, nabavka opreme za očuvanje reproduktivnog zdravlja žena, psihofizička priprema trudnica, sanacija sportskih terena u školama, kupovina sanitetskih vozila koja su specijalizovana za transport novorođenčadi koja zahtevaju zbrinjavanje na odeljenjima neonatologije.“

Ugovor je u ime leskovačke lokalne samouprave potpisala Sanja Milošević, članica Gradskog veća.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare