Rekonstruišu put izmedju Pečenjevca i Brestovca

LESKOVAC

Rekonstruiše se deonica regionalnog puta prema Nišu, izmedju Pečenjevca I Brestovca.

Udarne rupe su zakrpljene, kolovoz presvučen asfaltom, a putare smo zatekli u uredjivanju bankina.

Radi se o deonici dugoj 500 metara na izuzetno frekeventnom putu, koji koristi  veliki broj vozača, jer do Niša nema naplatnih rampi.

” Uradjena su dva sloja asfalta, a trenutno se uredjuju bankine. Posle toga, prelazimo na postavljanje vertikalne signalizacije I horizontalno obeležavanje. Vrednost radova je 4 miliona I 2oo hiljada dinara. Finansira ih Preduzeće ‘’Putevi Srbije’’  , a izvodi niška firma ‘’Trejs’’.  Cilj je povećanje bezbednosti saobraćaja na državnim putevima, a to Leskovcu dosta znači. Koristim priliku da se zahvalim „Putevima Srbije“ što sredstva troše na održavanje važnih regionalnih saobraćajnica na teritoriji našeg grada”, rekao je direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić, dodajući da se radi o zaista dobroj saradnji lokalne samouprave sa pomenutim preduzećem.

Stari auto-put je delimično rekonstruisan prošle godine, ali radovima trasa od Pečenjevca do Brestovca nije obuhvaćena.

Nikolić kaže da po njegovom saznanju ‘’Putevi Srbije’’ taj posao planiraju u ovoj godini.

Nikolić nije Na taj način bi deonica od Leskovca do Brestovca bila kompletno obnovljena. Na teritoriji grada ima još državnih puteva kojima je neophodna rehabilitacija, pa direktor Nikolić veruje da će, u narednom periodu upravljač pažnju usmeriti I na njih.

Nikolić danas nije obajsnio da li će ovaj put biti dva puta rekonstruisan, pošto se već radi iz budžeta grada a sam je rekao da to isto planiraju u ovoj godini da rade i “Putevi Srbije”.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sofi Marso
Sofi Marso
4 godine pre

Presvlačenje asfaltom ove deonice ima veliki značaj za bezbednost saobraćaja. Dobro je sto republika obnavlja kritične deonice, mada treba u vise da ulaze u infrastrukturu. To je preduslov za dolazak investitora i poboljšanje uslova života gradjana.

Mile
Mile
4 godine pre

Odličan potez, konačno jedna vlast rešava infrastrukturu, saniraju i rade puteve, menjaju vodovodnu… Samo nastavite tako.