Rekonstruiše se krov Gradske kuće

NIŠ

  Gardska kuće u Nišu dobiće uskoro nov krov, a radovi na rekonstrukciji su započeti ovih dana. Da je krov  „doma“ gradonačlnika Niša morao da se rekonstruiše pokazale su i prolećne, ali kiše koje nas prate ovih dana. Posledice prokišnjavanja krova vidljive su i u centralnom holu gde se održavaju konferencije za novinare, ali se primaju i stranke pa i strane delegacije. U uglovima prostorija i po kancelarijama je vidljiva i vlaga koja ostaje posle svake kiše. Inače, zgrada Gradske kuća je 1986.godine  proglašena za značajno kulturno dobro.

                 “Radovi na sanaciji krova su krenuli i  trebalo bi da budu završeni pre zime, a sledeće godine planiramo da uradimo i fasadu, jer je jedna od najlepših arhitektonskih zdanja Niša pod zaštitom države. Zgrada je sagrađena 1936.godine za potrebe Narodne banke Srbije”, kazala je gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

                 Izvođač radova za rekonstrukciju krova izabran je preko Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj u maju. Rekonstrukcija krova obuhvata i stakleni deo iznad centralnog hola sa vitražima.

                 Zgrada gde se sada nalai Gradska kuća rađena je po projektu arhitekte Aleksandra Jovanovića. (kraj) VP/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare