Rekonstruiše se Baba Zlatina ulica dužine 297 metara, cena druge faze 28 miliona

VRANJE

U Baba Zlatinoj ulici u Vranju koja se nalazi u samom centru grada, počeli su pripremni radovi za rekonstrukciju ove saobraćajnice. 

Radovi će biti izvedeni u dve faze. 

Prva faza, koja se odvija u okviru projekta „Čista Srbija“, sredstvima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, podrazumeva rekonstrukciju fekalne kanalizacione mreže. 

U oviru druge faze biće urađena atmosferska i rekonstrukcija vodovodne mreže, kao i saobraćajnice. Planirano je i postavljanje nove kaldrme. Ova faza biće realizovana sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Grada Vranja.  

Ukupna vrednost radova u drugoj fazi je skoro 28 miliona dinara. 

Pomenuto ministarstvo obezbedilo je 15 miliona dinara.  

Dužina saobraćajnice je 297 metara, a širina od tri do četiri metra. 

Baba Zlatina ulica je zaštićena prostorna kulturno – istorijska celina i nepokretno kulturno dobro od velikog značaja i predstavlja ambijentalnu celinu od izuzetne važnosti za razvoj turizma u Vranju. 

U aprilu ugovor o rekonstrukciji ove ulice su potpisali gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. 

Realizacijom ovog projekta naselje u Baba Zlatinoj trebalo bi da bude pretvoreno u ambijentalnu sredinu u istorijski važnom i turistički atraktivnom gradskom jezgru. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare