Rekonstruisano Rovče ponovo na usluzi sportistima

NIŠ

 

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišli su danas renovirani Sportsko rekreativni centar Rovče, čiju je obnovu i opremanje, kroz sveobuhvatniji Projekat revitalizacije Niške tvrđave, finansiralo to Ministarstvo sa 60 miliona dinara.

Tereni u Rovčetu u Tvrđavi su izgrađeni sredinom prošlog veka, a bili su dom niškog rukometa, malog fudbala, košarke, odbojke i atletike. Devedesetih godina ovi tereni potpunou zapušteni,

Ministar Ljajić je najpre, sa Gradonačelnikom i njegovim saradnicima, prošetao tvrđavom, a potom je obilazeći najmoderniji sportski centar u ovom delu Srbije istakao da je zadovoljstvo videti kako je ovo mesto izgledalo nekada, a kako sada.

”Svaki dinar koji je ovde uložen, ja sam siguran, da će se višestruko vratiti, i Nišu, a i turizmu Srbije. Ovo je jedna od najvećih i najlepših tvrđava u regionu. Ima još puno toga da se radi. Tvrđava, i prostor oko nje, treba da bude jedna mala fabrika novca za Grad Niš, gde će se stvarati, sasvim sigurno, nova vrednost. Ova tvrđava će privući i nove turiste, i domaće i inostrane. Naša namera je da Niš vratimo na turističku mapu Srbije, i spremni smo za nove dalje investicije u tom pravcu”, rekao je Ministar Ljajić.

Gradonačelnik Bulatović je naglasio da, na zadovoljstvo svih, danas možemo da obiđemo prostor koji je više decenija bio potpuno zapušten i pretvoren u deponiju, i služio svemu samo ne onome čemu je prvobitno bio namenjen.

”Imamo priliku da danas, zahvaljujući podršci države, Vlade, i pre svega razumevanju i pomoći Ministra Rasima Ljajića koji je omogućio realizaciju ovog projekta  vrednog 60 miliona dinara, sa ponosom možemo da kažemo da  ono što je propadalo decenijama sada služi svrsi, pre svega mladim, sportistima, klubovima i građanima. Koristiće se sigurno i za neke druge, kulturne sadržaje za kojima grad ima potrebu, a čemu ovo mesto može služiti i odgovarati u budućnosti”, rekao je Bulatović.

Gradonačelnik je istakao i da će se u tvrđavi raditi i dalje. Sledi rekonstrukcija bedema i unutrašnjosti, takođe uz podršku Ministarstva na čijem je čelu Ministar Ljajić, a u toku su pripremne radnje i pribavljanje sve neophodne dokumentacije za nastavak realizacije ovog obimnog projekta, koji Nišku tvrđavu treba da učvrsti na poziciji brenda našeg grada i mesta koje će decenijama u budućnosti privlačiti ljude u naš grad, i na koju će Nišlije biti ponosne.

Sportsko-rekreativni centar Rovče raspolaže terenima za rukomet, mali fudbal, košarku, tenis i atletiku, a vrlo brzo biće postavljena i teretana na otvorenom. Svi tereni su osvetljeni, presvučeni  specijalnom gumenom podlogom, za bezbedno korišćenje.

Priliku da prvi isprobaju terene prekrivene tartan-stazom imale su mlade rukometašice Naise.

Čitav kompleks ima fizičko obezbeđenje i video nadzor, a građanima se korišćenje, kako je najavljeno, neće naplaćivati.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare