Počela sanacija fasade u “Svetozaru Markoviću”

LESKOVAC

Povodom početka radova na sanaciji fasade osnovnu školu „Svetozar Marković“ obišao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Ovu školu pohađa oko 900 učenika, a trenutno su tu i đaci dva odelenja škole „Josif Kostić“, koji očekuju da se završi rekonstrukcija zgrade njihove škole.

Cvetanović je rekao da Leskovac ulaže značajna sredstva kako bi škole na teritoriji grada dobile izgled kakav zaslužuju.

„U program „Unapređenje energetske efikasnosti, kad su škole u pitanju, grad Leskovac je uložio preko 75 miliona dinara. Za radove na školi „Svetozar Marković“ izdvojeno je 6,1 milioon radova, a rok za izvođenje radova je 60 kalendarskih dana. Očekujem da do kraja tekuće godine ova škola zasija potpuno novim sjajem.“

Na pitanje novinara zašto se radovi nisu izvodili tokom letnjeg raspusta gradonačelnik Cvetanović je odgovorio kontrapitanjem zašto niko nije 30 godina radio nešto u ovoj školi?

„Znate, moja majka je bila đak generacije ove škole, ja sam išao u ovu školu, išli su moji sinovi… Zar vi mislite da nismo hteli da se to uradi ranije? I sada, kada mi radimo, a niko ništa nije radio decenijama, jedan prozor nisu promenili, sada kada radimo postoje određene procedure koje moraju da se ispoštuju. One se sastoje u tome da morate da imate PGR, a pri tome vam ja kažem da skoro nijedna zgrada nije bila legalizovana, od osmospratnice, preko Doma JNA, pa do mnogih škola. Mi prvo radimo legalizaciju tih objekata. Onda radimo nadgradnju, pravimo planove, pa onda radimo realizaciju. Kada se završi tender, onda se radi. Ja sam da se radi i ako ne bude za 60 dana, biće za 75, biće za 120 dana, ali biće završeno. Sve što smo započeli mi smo završili. I sve što su drugi započeli mi završavamo.“

Direktorka škole „Svetozar Marković“ Tamara Janković očekuje da radovi budu završeni u zadatom roku.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je najavio da je lokalna samouprava uspela da preko EU Progresa dobije 150.000 evra koji će biti uloženi u rekonstrukciju OŠ „Vasa Pelagić“. Lokalna samouprava će za te radove dati 70.000 evra. Početak radova se očekuje u 2019. godini, čim vremenski uslovi to dozvole.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare