Rehabilitacija puta Vlasotince-Svodje

VLASOTINCE
Predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović, zajedno sa novinarima posetio je gradilište na deonici državnog puta 39 prvog B reda na relaciji Vlasotince i Svođe u blizini sela Boljara gde se trenutno izvode radovi na pojačanom održavanju, u okviru Projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja, koji sprovodi JP Putevi Srbije.
Projektovana vrednost predviđenih radova je 652 miliona dinara bez PDV. Investitori su Putevi Srbije, uz finansijsku pomoć Vlade Srbije i Evropske investicione banke i Svetske banke. Izvođač radova je Trejs preduzeće.
– Sadašnja širina puta gde se izvode radovi je šest metara, a u planu je proširenje za još pola metra, s tim što bi u pojedinim krivinama proširenje bilo nešto veće. Sama deonica puta je duga 12,5 kilometara i ona  će dobiti novu kolovoznu konstrukciju. Ima podosta problema u radu, jer konfiguracija terena je takva, da sa jedne strane puta imamo reku Vlasinu, a sa druge strane kameni zasip. Radi se sanacija 13 postojećih zidova, produžetak i popravka 60 poprečnih propusta i rehabilitacija tri mosta na ovoj deonici puta. Želim posebno da skrenem pažnju na učesnike u saobraćaju na ovoj deonici gde su u toku radovi da poštuju svaku vrstu upozorenja kako ne bi došlo do eventulnih nezgoda na putu – rekao je Dragan Vuković predstavnik Puteva Srbije, koji je još napomenuo da radovi kasne, ali da ima uveravanja od izvođača radova  da će se sva ta kašnjenja biti nadoknađena  u narednom letnji, mesecima.
Predsednik opštine Zoran Todorović je istakao da Vlasinsko jezero postaje veoma atraktivna i privlačna destinacija za turiste  i da će zbog te činjenice saobraćaj na ovom delu puta biti  prilično pojačan i da je putna infrastruktura veoma značajna i da ,,predstavlja kičmu države”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare