Regionalni susreti penzionera invalida rada na Vlasini

VLASINSKO JEZERO

Regionalni susreti penzionera invalida rada centralne Srbije  na Vlasini

Na Vlasinskom jezeru su  održani  Regionaln susreti penzionera – udruženja invalida rada iz šest opština centralne Srbije.

Ovaj jedinstveni skup organizovali su aktivisti Gradskog udruženja invalida rada i invalidskih penzionera  grada Leskovca  koje je predvodilla predsednica Grozdana Mitić, višegodišnji zdrastveni radnik u penziji.

Pored grada domaćina Leskovca na bratimljenom skupu penzionera na Vlasini učestvovali su i  gosti iz Prokuplja, Pirota, Doljevca  , Trgovišta I Knjaževca.

Penzoneri i invalidi rada na zajedničkom svečanom satanku organizacionog odbora sumirali su dosadašnje rezultate ali izneli i svoje probleme u saradnji sa lokalnim administracijama i primenama zakonskih propisa koji regulišu problematiku koja je njima važna.

U ime grada domaćina  penzionere  je pozdravio  Milun Dinić zamenik predsednika  Skupštine grada Leskovca.

Penzioneri na Vlasini 3

„Stari ljudi nisu stvari, i ne smeju biti zdrastveno i ekonomski zanemareni od porodice i od društva. Naročito  moramo voditi računa o dobrobiti invalidnih penzionera i invalida rada koji su svoje zdravlje ugradili u razvoj svojih lokalnih samouprava i zajednice uopšte”, rekao je Dinić.

Penzioneri invalidi rada su organizovali dva turnira: u pikadu i šahu.

Penzioneri na Vlasini2

Pobednik turnira u pikadu bila je ekipa Pirota, drugo mesto osvojili su takmičari iz Knjaževca, a treće iz leskovačkog naselja Pečenjevce,i četvrto mesto osvojili su takmičari iz Prokuplja  koji su za svega par bodova bili slabiji od Leskovčana.

Na brzopoteznom turniru u šahu briljirali su Leskovčani osvojivši ubedljivo prvo mesto ispred ekipe iz Trgovišta, dok su Pirot i Doljevac podelili treće mesto.

U revijalnom delu šahovskog takmičenja  učestvovali su i šahisti iz  Surdulice i Vranja.

Penzioneti na Vlasini 1

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare