REGIONALNA PRIVREDNA KOMORA LESKOVAC REALIZUJE PROJEKAT „UNAPREĐENJE PRIVREDNE SARADNJE MATICE I DIJASPORE“

 

RKPL                                                            Ministrstvo spoljnih poslova

 

LESKOVAC

Projekat Unapređenje privredne saradnje matice i dijaspore i stvaranje uslova za formiranje Udruženja „Dijaspora južne Srbije“ je sufinansiran i sprovodi se u saradnji Ministarstva spoljnih poslova, Upravom za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i Regionalne privredne komore Leskovac.

 

Opšti cilj projekta je unapređenje postojećih ekonomskih, naučnih i ekspertskih veza između regiona južne Srbije i predstavnika dijaspore poreklom sa područja Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

 

Tokom realizacije projekta održani su sastanci sa lokalnim samoupravama Jablaničkog i Pčinjskog okruga u cilju identifikovanja mogućnosti ulaganja i olakšica koje lokalne samouprave pružaju potencijalnim investitorima. Nakon toga sprovedeno je informisanje predstavnika dijaspore o privrednim aspektima vezanim za život stanovništva regiona južne Srbije, o privrednim potencijalima i uslovima za investiranje na teritoriji juga Srbije, poboljšanju veza predstavnika dijaspore i državljana Republike Srbije i stvaranju uslova za formiranje krovne organizacije – Udruženja „Dijaspora južne Srbije“.

 

Na osnovu rezultata evaluacije upitnika i sprovedene ankete, dijaspora je iskazala  interesovanje za formiranje Udruženja dijaspore juga Srbije.

 

Očekuje se da će projekat doprineti da se ogromni potencijal (ideje, znanje, iskustvo, kapital, poslovne veze) kojim raspolaže naša dijaspora, stavi u funkciju privrednog razvoja juga Srbije.

 

 

 

 

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare