REFORMISTI PODRŽAVAJU INICIJATIVE IZ VUČJA I GRDELICE

LESKOVAC

Reformistička stranka daje apsolutnu podršku građanima sa teritorija Vučja i Grdelice koji su izrazili volju za formiranje gradskih opština, saoopštio je Gradski odbor te stranke koji navodi da su “u pregovorima” sa više stranaka I grupa gradjana oko formiranja šire koalicije”. I što će “uskoro biti ozvaničeno”.

“ Kako je to istorijska težnja gradjana ove dve varošice, a to pravo im je ukinuto, iako su nekada funkcionisale kao samostalne opštine, smatramo da je u interesu svih, a ne samo meštana koji pokreću ove inicijative, da im se pravo zagarantovano najvišim pravnim aktima i omogući. Takođe, nadamo se da će građani još nekih mesnih zajednica koji imaju slične stavove, a tu pre svega mislimo na Pečenjevce i Brestovac, izaći ozbiljnije sa svojim inicijativama, poput Vučja i Grdelice, a koje će Reformistička stranka podržati, jer je to i sastavni deo našeg programa, koji se zasniva na političkoj, ekonomskoj, kulturnoj i sportskoj decentralizaciji, a ne fiktivnoj. Decentralizaciju uspešno odlažu sve dosadašnje vladajuće strukture, kako lokalne tako i republičke, ali mi smo čvrsto uvereni da upornošću i istrajnošću svih, ali i konsenzusom ostalih političkih faktora, možemo uspeti da to pitanje rešimo, pre nego što nam Evropa otvaranjem poglavlja to i zameri.

Kako smo se oko ove tačke, ali i oko ostalih delova programa za Leskovac složili, a u svrsi boljeg funkcionisanja i realnog razvoja grada, u to ime smo se i dogovorili sa Demokratskom strankom, o učešću na zajedničkoj izbornoj listi za predstojeće lokalne izbore.

U pregovorima smo sa više stranaka i grupa građana oko formiranja šire koalicije, koje će podržati ova programska načela, ali i poboljšati svojim idejama i predlozima, a što će uskoro i biti ozvaničeno”, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednik leskovačkih Reformista Dejan Mitić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare