Referendum: Mogućnost glasanja van glasačkog mesta

NIŠ

Na refrendumu 16. januara 2022. godine moći će da glasaju i oni koji iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti da dođu na glasačko mesto, osobe sa invaliditetom i nemoćna stara lica.                          Glasač koji nije u mogućnosti da glasa na glasačkom mestu može da obavesti glasački odbor, počev od 14. januara 2022.godine od 07.00 sati do 16. januara 2022.godine do 11.00 sati.

                       Pre dana glasanja, glasač obaveštava glasački odbor preko izborne komisije jedinice lokalne samouprave (potkomisije), na telefon 018/505-511 i 018/505-514, a na dan glasanja obaveštava neposredno glasački odbor uz pomoć lica koje samo odabere ili to čini preko potkomisije, putem istog telefona ili uz pomoć lica koje samo odabere.

                       Glasač oboleo od zarazne bolesti COVID -19 ne sme da ima direktan kontakt sa glasačkim materijalom i može da glasa isključivo uz pomoć pomagača, koji umesto njega preuzima i predaje glasački materijal poverenicima glasačkog odbora, uključujući i odgovarajući identifikacioni dokument tog glasača.

                  Pomagačem u smislu ovog uputstva smatra se lice koje nije obolelo od zarazne bolesti COVID -19.

                           Ako van glasačkog mesta glasa glasač oboleo od zarazne bolesti COVID-19, ima simptome te bolesti ili mu je određena mera karantina, članovi glasačkog odbora sve radnje propisane za obavljanje glasanja van glasačkog mesta vrše ispred ulaznih vrata stana odnosno kuće u kojoj boravi glasač koji glasa van glasačkog mesta.

                          Nemoćnim i sprečenim licem ne smatra se lice koje zbog prirode posla koji obavlja nije u mogućnosti da u vreme dok je glasačko mesto otvoreno obavi glasanje na glasačkom mestu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare