Reciklažom čuvaju okolinu i pomažu drugaricama u lečenju

NIŠ

   Učenički parlament ETŠ “Mija Stanimirović” organizuje ekološku akciju prikupljanja elektronskog otpada. Akcija je humanitarnog karaktera, a sav novac sakupljen od reciklaže biće uplaćen na račun sestara Bašović, inače učenica ove škole koje boluju od Fridrihove ataksije i neophodna im je terapija matičnim ćelijama u inostranstvu. Akcija se organizuje u okviru projekta Čista planeta.

                      “Parlament naše  škole organizuje prikupljanje elektronskog otpada pokušavaju tako da podigne svet naših učenika ne samo o ekologiji nego i o humanosti imajući u vidu da će sav otkup koji dobijemo od reciklaže biti uplaćen za lečenje naših drugarica Natalije i Ive Bašović”, kaže Martin Mitrović, učenik trećeg razreda ove škole.

                        Učenici ove škole pozivaju sve Nišlije da se priključe njihovoj akciji i donesu dotrajale elektronske uređaje.

                       Sestre Bašović boluju od Fridrihove ataksije, genetske bolesti, koja pogađa nervni sistem i srce. Glavni neurološki simptomi uključuju slabost mišića i ataksiju, gubitak ravnoteže i kordinaciju pokreta. Njima je neophodna terapija matičnim ćelijama u inostranstvu, kako bi  im se poboljšalo opšte stanje organizma, srca i kvalitet života, a ona košta 26.000 evra.

                 Oni  koji nisu u mogućnosti da se odazovu akciji mogu poslati SMS poruku sadržine 718  na 3030a , novac je moguće donirati i  na dinarski 160-555296-66 ili devizni račun: 00-540-0004272.5

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare