REBALANSOM VIŠE PARA ZA ŠKOLE

LESKOVAC

 

Nakon rebalansa budžeta, koji se očekuje u septembru, za obrazovanje će biti odvojeno još 30 miliona dinara (za osnovno još 17 miliona i srednje 13 miliona), tako da će u 2015. godini osnovno obrazovanje dobiti ukupno 175, a srednje 105 miliona, što je najviše za poslednjih 10 godina, rekao je na današnjem sastanku sa  direktorima svih škola sa teritorije grada Leskovca gradonačelnik Goran Cvetanović.

Što se tiče troškova soptsvenog prevoza  za upošljenike u osnovnim i srednjim školama, u tekućoj godini za ovu namenu izdvojeno je 3,3 miliona dinara, dodao je on.

U toku ove nedelje  biće isplaćene obaveze za januar i februar, u septembru će biti isplaćena naknada za mart, u oktobru za april, u novembru za maj, u decembru za jun.

Ako prihodi budžeta u narednih nekoliko meseci budu veći od planiranih, u decembru će biti isplaćene naknade za jul i avgust.  Cvetanović je apleovao na prosvetne radnike da se uzdrže od tužbi  po osnovu naknade za socijalni program, kako bi se izbegli troškovi.

-Lokalna samouprava  će nastaviti sa izmirivanjem obaveza prema prosveti. Početkom naredne godine, a nakasnije do kraja februara, biće isplaćene jubilarne nagrade za 2015. godinu. Kako bi pomogli roditeljima na početku školske godine, spremni smo da izdvojimo polovinu od 7 miliona dinara, tako da će preko Centra za socijalni rad, oko 1.200 porodica koje su socijalno ugrožene za početak školske godine dobiti po 5.000 dinara, rekao je Goran Cvetanović.

 

Kompletan tekst u štampanom izdanju Nove Naše reči koje izlazi u petak 28.avgusta .

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare