Rebalans budžeta zbog gašenja direkcija I stambene agencija

Rebalans budžeta zbog gašenja direkcija I stambene agencija

NIŠ

Odlukom gradskih većnika poslovanje indirektnih budžetskih korisnika do 1. decembra uskladiće se sa Zakonom o budžetskom sistemu Srbije, što praktično znači da će za desetak dana u Nišu prestati da postoje Direkcija za izgradnju grada, Direkcija za razvoj i upravljanje Niškom Banjom i Gradska stambena agencija, odnosno javna preduzeća koja su bila indirektni korisnici budžeta grada.
Da bi od 1. decembra ova preduzeća mogla da funkcionišu, na sednici Gradskog veća prihvaćene su izmene u budžetu grada Niša, a koje su usvojene zbog usklađivanja poslovanja ovih preduzeća sa Zakonom o budžetskom sistemu Srbije.
„Odlukom o izmenama i dopunama o budžetu grada Niša za 2016. godinu predviđa se funkcionisanje i poslovanje direkcija i stambene agencije u poslednjem mesecu ove godine, jer da to nismo uradili ne bi postojao pravni osnov njihovog poslovanja i finansiranja od 1. decembra. Budžet na ime rashoda nije uvećan. Povećanje prihoda se predviđa iz transfera Republike Srbije kojim će Grad Niš dobiti 112 miliona 429 hiljada dinara za kapitalno investiranje i obnovu Doma zdravlja Niš.
To znači da je ukupan gradski budžet u 2016. godini 12 milijardi 832 miliona 308 hiljada dinara“, rekao je načelnik Uprave za finansije, Miljan Stevanović.
nis-gradsko-vece-2
Od 1. januara 2017. godine Direkcija za razvoj i upravljanje Niškom Banjom više neće da postoji a 15 zaposlenih biće biće raspoređeni u službama opštinske uprave Niška Banja.
Slično je i sa Gradska stambenom agencijom koja se reorganizuje u javno preduzeće. Broj radnika u ovoj organizaciji smanjiće se od 14 na sedam.
Ostali radnici biće raspoređeni u službama gradske uprave, gde će I dalje raditi svoj dosadašnji posao. Slična je situacija I sa Direkcijom za izgradnju grada, koja trenutno ima 128 radnika. Većina zaposlenih radiće ubuduće u gradskoj upravi a u javnom preduzeću, kako će od sada poslovati Direkcija ostaće 30 radnika.

nis-gradsko-vece-1
„U Gradskoj upravi Niša dalje će biti ukupno 5741 službenik, samo dolazi do promena u organizacionom smislu. Nekoliko radnika će ostati bez posla, ali će im biti ponuđen socijalni program“, rekao je načelnik Uprave za imovinu i inspekcijeske poslove, Ljubiša Janić.
O svemu ovome raspravljaće odbornici Sednica Skupštine grada Niša planirana je za 30 septembar, najavio je predsednik niškog parlamenta Rade Rajković

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare