Ravnogorski pokret organizovao pomen Iliji Nikoliću Buvskom

LEBANE

U organizaciji Opštinskog odbora Ravnogorskog pokreta Lebane u selu Buvcu održan je pomen Iliji M. Nikoliću Buvskom, komandantu Prve Jablaničke brigade Jugoslovense vojske u otadžbini, po činu kapetanu II klase. Ovaj pomen se održava već četiri godine, od trenutka kada je postavljen spomenik. Po rečima organizatora, kapetan Buvski je nastradao krajem Drugog svetskog rata negde u Bosni, a njegov spomenik je znak da postoje sledbenici spremni na žrtvu kao i on, koji ne žele da dozvole da se gazi srpska zemlja.

Predrag Bogićević, predsednik Saveza Ravnogorskih pokreta, ističe da, s obzirom na blizinu Kosova, spomenik čini i prkos onima koji hoće da unište Srbiju.

„Da bi bili dostojni potomci svojih predaka, kao što je kapetan Buvski, mi moramo biti i dostojni svojim potomcima.“

Pomenu su prisustvovali i predstavnici odbora Ravnogorskog pokreta iz čitave Srbije, a Đorđe Cvetković, predsednik Južne oblasti, ističe kao važnu stavku i to da se na ovakvim susretima razmenjuju iskustva koje imaju razni odbori, te dogovrajau razne humanitarne akcije kojima se prikuplja pomoć za socijalno ugrožene.

„Pomenuo bih i saradnju sa policijom, jer mi od Lebana dovde idemo u organizovanoj koloni pod njihovom pratnjom, regulisanje saobraćaja i sve što čine kako ne bi bilo nikakvih problema tokom našeg skupa.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare