Ravnogorski pokret održao pomen u Dadincu

LESKOVAC-VLASOTINCE

Pripadnici i simpatizeri Ravnogorskog pokreta položili su u Dadincu vence na spomenik komunistčkih žrtava, kao i na spomenik Dragiši Cvetkoviću, poslednjem premijeru Kraljevine Jugoslavije pre puča od 27. marta 1941. Predrag Bogićević, predsednik Saveza Ravnogorskih pokreta, podseća da se ovaj pomen održava već peti put.

„Žrtve su stradale bez suda i krivice, samo zato što su bili patriote i Srbi. I Dragiša Cvetković je, na žalost, od strane tih istih komunista oljagana istorijska ličnost koja zaslužuje svo poštovanje za ono što je uradio. Na žalost, starije generacije učile lažnu komunističku istoriju o ofanzivama, borbi protiv Nemaca, pa i oslobođenju Leskovca gde nije opaljena ni jedna puška. Današnje mlađe generacije ne interesuje mnogo ta istorija, ali u našim redovima postoje i oni koji su tu iskreno, od srca, koji su rodoljubi i cene ono što su njihovi preci učinili i koji su stradali za Kralja, Otadžbinu i krst časni.“

Iako je od Drugog svetskog rata prošlo 76 godina, Srbi se i dalje nepomirljivo dele na partizane i četnike. Bogićević smatra da je pomirenje moguće i poželjno.

„Srbija je jedina evropska zemlja koja nije rasčistila sa komunizmom, koji se u većini zemalja smatra zločinačkom ideologijom protiv sopstvenog naroda. Za pomirenje je potrebno iskreno pokajanje dželata ili njihovih potomaka koji su ubijali svoju braću, čak i očeve, komšije… Znači, iskreno pokajanje za nevine žrtve, a ne pokajanje samo da bi se došlo do nekakvog pomirenja.“

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pertackibot
Pertackibot
2 godine pre

Veličina se ne iskazuje odlaženjem u jednu krajnost već pripadanjem obema istovremeno.
— Paskal

Prekrajanje istorije
Prekrajanje istorije
2 godine pre

Baš se pitam kako li se živelo na ovim prostorima 40 godina, gde si imao besplatno zdravstvo i obrazovanje, gde je mali čovek bio poštovan, gde si imao radnu nedelju od 5 dana po 8h (što je danas za 90% stanovništva nezamislivo), porodiljsko, penzije od kojih si mogao da živiš, gde radnici nisu morali da podižu kredit da bi otišli na more??
Kako li su uspeli ti ljudi da prežive sve te muke dok ne dođoše sa zapada ovi “pametniji od nas” da nam kažu da to sve zapravo nije bilo dobro za nas i da smo mi bili u zabludi da nam je život odličan, i da mi zapravo nemamo slobodu govora??
Evo sad smo dobili famoznu slobodu govora, i vidite kako nam odmah sve ide sjajno: sve fabrike su uništene, radnici oterani u siromaštvo, mladi gledaju samo kako da pobegnu iz države, penzioneri prose na ulici jer od penzije ne mogu ni lekove da pokupuju, ponovo smo najsiromašnija država u Evropi… Eto, vratili smo se u zlatno doba kraljevine, ne znam šta četnici više žele da urade za ljude ovde? Ja bih rekla da ste uradili u poslednjih 30 god sasvim dovoljno, nemojte molim vas više da se trudite, će završimo svi sa prosjački štapovi ako nastavite da “pomažete”.

Prekrajanje istorije
Prekrajanje istorije
2 godine pre

Lako je biti četnik u današnje vreme, kad te plaćaju i domaći i strani da širiš izmišljotine i lažeš svoj narod, baš kao što su i tvoji prethodnici oduvek bili izdajnici svog naroda i pod lažnim “patriotizmom” ugnjetavali narod. Nije džabe Kraljevina Jugoslavija bila najsiromašnija zemlja u Evropi, gde su radnici bili tretirani kao robovi i radili i do 21 h dnevno, 7 dana nedeljno.
Možete da se dovijate kako hoćete, i da uz državno sponzorstvo 20 godina širite laži o komunistima i SFRJ, svi znaju ko ste i kakvi ste!
Neće ni vaša da gori do zore!

Drugosrbijanac
Drugosrbijanac
2 godine pre

Da je Kraljevina Jugoslavija bila dobra ne bi KPJ došla na vlast a da je SFRJ bila dobro uređena ne bi se u krvi raspala, Jugoslavija je velika ideja ali su i prvu i drugu stvarali nedorasli političari(kralj Aleksandar i Tito).