Raste broj zaraženih korona virusom u Pčinjskom okrugu

VRANJE-SURDULICA-BUJANOVAC-VLADIČIN HAN-PREŠEVO-TRGOVIŠTE-BOSILEGRAD

Poslednjih dana u Vranju svakodnevno raste broj zaraženih korna virusom. U odnosu na posednji presek taj broj je povećan za devet pozitivnih i sada ih je 151. Za dva dana zaraženo je skoro 300 građana na teritoriji grada Vranja. Ništa bolja situacija nije ni u ostalim mestima Pčinjskog okruga.

U Surdulici je registrovano još 25 novoinficiranih slučajeva, Bujanovcu 17, Vladičinom Hanu 15, Preševu 10, Trgovištu četiri, dok su u Bosilegradu dva lica pozitivna na virus, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.

U toku jučerašnjeg dana na kovid-19 testirane su 723 osobe sa teritorije Pčinjskog okruga. Analize su pokazale da su 224 lica pozitivna na virus.

U jedinoj kovid bolnici koja je smeštena na Odeljenju psihijatrije u Vranju hospitalizovano je 12 pacijenata sa koronom i upalom pluća. Na kuseoniku je pet bolesnika. Na lečenje su primljena dva pacijenta i isto toliko otpuštena.

Povećan je i broj pregleda pacijenata sa simptomima korona virusa. Juče ih je bilo 305, od kojih je prvi put u Kovid ambulantu u ATD došlo 207 građana.

Što se tiče dece predškolskog i školskog uzrasta na pregledu u ambulanti koja je njima namenjena pregledano je njih 46. Antigenski test su radila 43 deteta i registrovano je osam pozitivnih.

Od početka imunizacije ukupno je dato 116.970 doza svih vakcina.

Prema podacima Zdravstvenog centra Vranje juče je vakcinisano 106 građana Srbije, devet stanovnika Severne Makedonije i jedan albanski državljanin.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare