Raspisuje se konkurs za projekte u kulturi

LESKOVAC

Na 131. sednici članovi Gradskog veća Grada Leskovca doneli su više odluka, među kojima je i davanje saglasnosti Gradskoj upravi – Odelenju za društvene delatnosti za raspisivanje Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u kulturi umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi u 2020. godini.

Za ovu namenu je predviđeno 10 miliona dinara, a pravo učešća imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, kao i drugi subjekti u kulturi osim ustanova kulture čiji su osnivači Republika Srbija, Autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave i koje se finansiraju shodno članu 74. Zakona o kulturi i ne mogu učestvovati na konkursima koje raspisuju njihovi osnivači. Rok za podnošenje prijava biće 30 dana od dana objavljivanja. Minimalan iznos dodeljenih sredstava iznosiće 50.000, a maksimalan 1,2 miliona dinara. Svaki pojedinačni podnosilac moći će da podnese najviše tri projekta.

Data je i saglasnost na Finansijske planove mesnih zajednica za 2020. godinu koji su urađeni u skladu sa Odlukom o budžetu grada Leskovca gde je predviđeno 42 miliona za finansiranje mesnih zajednica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare