RASPISIVANJE KONKURSA ZA PROJETNO FINANSIRANJE

LESKOVAC

Na današnjoj  98. sednici Gradskog veća data je saglasnost Gradskoj upravi za društvene delatnosti za raspisivanje javnih konkursa za izbor projekta – programa, koji će se finanisrati ili sufinansirati iz bužeta grada u 2016. godini, u oblasti sporta i fizičke kulture, socijalne zaštite, kulture i u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Leskovca u 2016 godini, sa tekstom javnog kokursa.

Odlukom o budžetu grada za 2016. godinu planirano je za finanisranje u oblasti sporta i razvoja fizičke kulture 46 miliona dinara. U oblasti socijalne zaštite opredeljeno je 35 miliona dinara, što je skoro 100 posto više u odnosu na prethodnu godinu. I za projekte u kulturi, za udruženja koja se bave unapređivanjem kulturnog života grada, sredstva su 100 posto povećana u odnosu na 2015, sa 3 na 6 miliona. Za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja opredeljeno je 20 miliona dinara, i duplo su veća u odnosu na prošlu godinu.

“Bitno je reći da u ostalim tekstovima konkursa, kada su u pitanju sport, fizička kultura, socijala i kultura, nema izmena, ali u tekstu konkursa koji se odnosi na medijske sadžaje koji mogu da budu finansirani ove godine će biti promene, koja se odnosi se na to da posle tačke 11 bude uvedena stavka „medijski sadržaji značajni za informisanje građana o radu lokalne samouprave“, rekla je načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti Suzana Stanković Ilić.

Na ovoj sednici usvojena je odluka o pravu na jednokratnu finanisjsku podršku mladim talentima sa teritorije grada Leskovca za 2016. godinu.

Agencija za lokalni ekonomski razvoj je programom poslovanja za 2016. godinu predvidela realizaciju projekta podrške studentima i dodelu nagrada najuspešnijim učenicima.

Dodela nagrada vršiće se prema konkursu prema unapred utvrđenim kriterijumima.

Novina u odnosu na prošlu godinu je da studenti koji studiraju na visokim školamama mogu da konkurišu, rekao je Aleksandar Stojanović, koordinator Kancelarije za mlade.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare