Raspisani izbori za članove saveta mesnih zajednica

LESKOVAC

Predsednik Skupštine grada Leskovca Aleksandar Đurović raspisivao je izbor za članove saveta mesnih zajednica na teritoriji grada Leskovca, koji će biti održani 25. decembra. On je podsetio da je Skupština grada Leskovca na 19. sednici donela Odluku o obrazovanju mesnih zajednica na teritoriji grada Leskovca čijim članom je propisano da će se izbori za članove Saveta sprovesti u roku od šest meseci od dana stupanja na snagu ove Odluke.

„Imajući u vidu da je mandat članova Saveta svih 139 mesnih zajednica istekao, kao i činjenicu da je Odlukom o obrazovanju mesnih zajednica na teritoriji grada Leskovca predviđena obaveza raspisivanja izbora za članove saveta u roku od šest meseci od dana stupanja na snagu ove Odluke, stekli su se uslovi za raspisivanje izbora za članove saveta svih 139 mesnih zajednica. Izbori će se sprovesti po pravilima neposrednog i tajnog glasanja na osnovu opšteg i jednakog izbornog prava, u skladu sa aktom o osnivanju. Pozivam građane u mesnim zajednicama da iskoriste svoje biračko pravo na ovim izborima i izaberu svoje predstavnike u savete mesnih zajednica.“

Izbore za članove Saveta mesnih zajednica na teritoriji grada Leskovca sprovešće organi za sprovođenje izbora, a to su izborna komisija za sprovođenje izbora za članove Saveta mesnih zajednica i birački odbori.

Obrasce i potrebnu dokumentaciju za kandidovanje i Uputstvo o sprovođenju izbora, Izborna komisija za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica propisaće i objaviti na zvaničnom sajtu grada u roku od pet dana od dana stupanja na snagu ove Odluke.

Zoran Vukašinović, sekretar Skupštine grada Leskovca, dodao je da pravo kandidovanja imaju političke stranke i grupe građana sa područja mesne zajednice na kojoj imaju prebivalište, te da listu treba da podrži najmanje 20 birača sa overenim potpisima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare