Raspisan Program obuke za nezaposlena lica na zahtev poslodavca

VRANJE

Grad Vranje raspisao je Javni poziv za učešće u finansiranju Programa obuke na zahtev poslodavca u 2019. godini.

Program podrazumeva učešće u finansiranju programa obuke, radi sticanja znanja i veština potrebnih za obavljanje poslova na konkretnom radnom mestu, na zahtev poslodavca koji pripada privatnom sektoru, za nezaposlena lica na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja – Filijale u Vranju.

Za realizaciju obuke, Grad Vranje poslodavcu na osnovu zahteva može da isplati:

– mesečnu novčanu naknadu po nezaposlenom polazniku obuke (nezaposlenom licu), u ukupnom bruto iznosu od 14.000,00 dinara
– sredstva na ime troškova prevoza za dolazak i odlazak na mesto obuke po polazniku obuke (nezaposlenom licu) na mesečnom nivou

Poslodavac je u obavezi da na ime prenetih sredstava Grada Vranja za realizaciju programa obuke, isplaćuje licu na obuci utvrđenu neto naknadu, vrši obračun i uplatu pripadajućih poreza i doprinosa u skladu sa zakonom, i isplaćuje licu na obuci, utvrđena sredstva na ime troškova prevoza po polazniku obuke (nezaposlenom licu) na mesečnom nivou.

Informacije o programu mogu se dobiti u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Vranje, na telefon 017 402 314. Javni poziv je otvoren najkasnije do 18. oktobra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare